Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

França dobla els efectius a la frontera per reforçar els controls contra la immigració il·legal i el terrorisme

ACN El Pertús.-França ha doblat el nombre de policies i militars destinats a la frontera per reforçar els controls contra la immigració irregular i el terrorisme. Uns 200 efectius més […]

Avatar
Agències 14/11/2020

ACN El Pertús.-França ha doblat el nombre de policies i militars destinats a la frontera per reforçar els controls contra la immigració irregular i el terrorisme. Uns 200 efectius més i drons vigilen les carreteres, trens i camins d’entrada al país. El prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf, ha visitat aquest dissabte els punts fronterers del Coll de Balitres, a Cervera de la Marenda, i del Pertús (Catalunya del Nord) i ha assegurat l’objectiu és controlar la immigració clandestina i limitar també els riscos associats a la “criminalitat”. Stoskopf ha demanat “no confondre” el risc terrorista amb el risc que representa la immigració “clandestina”, en relació a les declaracions del president francès, Emmanuel Macron.

Malgrat això, ha assegurat el dispositiu llança un missatge clar: “les fronteres estan controlades i aquells que tenen intencions criminals i terroristes no poden passar fàcilment”.