Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

França desbanca el Regne Unit com el millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles

ACN Barcelona.-França ha desplaçat el Regne Unit com el millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles, segons la tercera edició de l’Índex CaixaBank (ICIE 2019). L’imminent Brexit […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Barcelona.-França ha desplaçat el Regne Unit com el millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles, segons la tercera edició de l’Índex CaixaBank (ICIE 2019). L’imminent Brexit ha estat una de les causes del desbancament de la Gran Bretanya del capdavant del rànquing després d’haver-lo liderat en les dues edicions anteriors. “És un retrocés modest, ja que cal tenir en compte que el país anglosaxó continua sent un dels destins més importants de les exportacions espanyoles i que l’ICIE recull principalment fets sobre el país analitzat, i no tant riscos encara no materialitzats”, han assenyalat des de CaixaBank. “Si al final es produeix una sortida desordenada i sense acord, un hard Brexit, la caiguda en el rànquing naturalment seria una mica més gran”, han alertat des de l’entitat financera. En paral·lel, l’ICIE 2019 constata un any més que els països de l’Europa Occidental són els que presenten les condicions més favorables per a la internacionalització de les empreses espanyoles.

“En conjunt, són els països més pròxims a Espanya i compten amb un marc administratiu i legal molt desenvolupat, una força laboral ben preparada, un poder adquisitiu significatiu i un entorn financer, institucional i innovador sòlid”, han enumerat des de CaixaBank, que han precisat que l’Europa de l’Est i l’Àsia central i occidental –seguides molt de prop per Amèrica- són les següents regions més favorables a la internacionalització de les empreses de l’Estat. “Per països, els Estats Units ocupen el tercer esglaó del podi, per davant dels Països Baixos, Alemanya i Portugal”, han puntualitzat des de l’entitat financera. L’objectiu de l’ICIE, elaborat per CaixaBank Research per al Departament de Comerç Exterior de CaixaBank, és ajudar les empreses que volen internacionalitzar el seu negoci, ja sigui a través de la venda de productes, buscant proveïdors o amb qualsevol procés d’inversió. Concretament, l’ICIE analitza un total de 67 països, tant avançats com emergents, i permet elaborar un rànquing que reflecteix el seu atractiu per a les empreses espanyoles. L’índex està compost per cinc grans pilars que aglutinen qüestions clau del procés d’internacionalització com l’accessibilitat al país, la facilitat per operar-hi, el seu atractiu comercial, l’entorn financer i l’estabilitat.