Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

França, Alemanya, Itàlia i Malta proposen repartir-se els demandants d’asil que arribin pel mediterrani

ACN Barcelona.-França, Alemanya, Itàlia i Malta han plantejat aquest dilluns crear un mecanisme voluntari de repartiment de demandants d’asil que arribin a les costes mediterrànies per intentar fer front a […]

Avatar
Agències 23/09/2019

ACN Barcelona.-França, Alemanya, Itàlia i Malta han plantejat aquest dilluns crear un mecanisme voluntari de repartiment de demandants d’asil que arribin a les costes mediterrànies per intentar fer front a la crisi migratòria. En una reunió a Malta, els ministres d’aquests quatre països, amb la presència de la Comissió Europea i la presidència de torn de la UE, que actualment té Finlàndia, han assegurat que l’èxit del pla depèn, també, de la voluntat de la resta d’estats d’implicar-se. De fet, la Comissió Europea ja va impulsar el 2015 un pla de quotes obligatòries per a la relocalització dels rescatats al mar, però va fracassar estrepitosament perquè molts estats van incomplir-lo.

El president del Parlament Europeu, l’italià David Sassoli, ha valorat positivament el pacte en un comunicat, remarcant però que calen regulacions clares i no sistemes “ad hoc i voluntaris”. “L’acord d’avui demostra que Europa només pot tirar endavant quan combini responsabilitat amb el respecte per la dignitat humana i el principi de solidaritat. Estic convençut que el Parlament i la Comissió Europea treballaran per ampliar l’acord a altres estats de la UE”, ha afegit.