Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

‘Foscor’ amb Dafnis Balduz i Victòria Pagès donarà el tret de sortida a la nova temporada de la Sala Versus Glòries

ACN Barcelona.-La Sala Versus Glòries arrenca la temporada amb una producció pròpia d’Apunta Teatre que es durà a terme del 22 de setembre al 7 de novembre: ‘Foscor’, “una reflexió […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-La Sala Versus Glòries arrenca la temporada amb una producció pròpia d’Apunta Teatre que es durà a terme del 22 de setembre al 7 de novembre: ‘Foscor’, “una reflexió tràgica en clau de comèdia negra sobre la necessitat de creure, sobre la fi del món i el menjar liofilitzat”. Un text de Jan Vilanova dirigit per la Clara Manyós amb Dafnis Balduz i Victòria Pagès. Sota el lema ‘La temporada que no voldràs que acabi ‘, la sala programa per aquest primer trimestre quatre obres i el cicle de dansa de proximitat ‘Dimarts #EnDansa’. La sala ha tancat la temporada amb 7 espectacles teatrals i 4 de dansa i una ocupació del 68,3% % amb un total de 7.200 espectadors de setembre de 2020 a agost de 2021 amb un mes tancats i 8 mesos al 50% d’aforament.

La programació que presenta el teatre per a aquesta temporada serà la quarta a càrrec de la productora Apunta Teatre, dirigida per Jofre Blesa i Ramon Godino, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries. Després de ‘Foscor’, del 10 de novembre al 5 de desembre la companyia resident 2021-22 Cia. La Salamandra presenta ‘L’habitació tancada’ escrit i dirigit per Loredana Volpe amb Marc Pujol, Patrícia Mendoza, Xavier Pàmies, Anna Casas, Chap Rodríguez Rosell i Ignasi Guasch. Una història de suspens i fantasia inspirada en els contes de W. Jacobs, Barry Perowne i Frank Belknap Long. Del 9 al 19 de desembre tornen a la companyia valenciana de titelles Bambalina Teatre Practicable i el seu espectacle ‘Quixot’. Una proposta íntima i essencial, ha explicat la Sala Versus, que “recrea l’esperit de la immortal obra de Cervantes de la mà d’una companyia que destaca per la vocació interdisciplinar dels seus espectacles i per utilitzar un llenguatge teatral en sintonia amb les dramatúrgies més contemporànies”. A partir del 22 de desembre i per tancar l’any es presentarà una producció d’Apunta Teatre en clau de comèdia encara pendent de confirmació.Dimarts #EnDansaPer completar aquest primer trimestre de la temporada i consolidant la programació de dansa de proximitat ofereixen el cicle Dimarts #EnDansa. Un dels primers espectacles que es duran a terme dins d’aquest cicle és “Evangelium” de la companyia Maria Rovira estrenat al 2010 a la Sala Muntaner. Aquest espectacle s’havia d’estrenar l’any passat a la Sala Versus Glòries però degut a la pandèmia el van haver de posposar i ara es podrà veure els dimarts de novembre i desembre.