Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Forn creu que el lema ‘Ho tornarem a fer’ s’ha “d’interpretar”: “Ho tornarem a fer, però d’una manera diferent”

ACN Barcelona.-L’exconseller Joaquim Forn creu que el lema ‘Ho tornarem a fer’ s’ha “‘d’interpretar” i que vol dir que ho tornaran a fer “però d’una manera diferent”. Ho explica en […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-L’exconseller Joaquim Forn creu que el lema ‘Ho tornarem a fer’ s’ha “‘d’interpretar” i que vol dir que ho tornaran a fer “però d’una manera diferent”. Ho explica en una entrevista a ‘La Vanguardia’, on diu que no faran les mateixes coses de la tardor de 2017 perquè també han après. “És una declaració de no renúncia, seguim compromesos amb aquest procés fins a l’objectiu final”, assenyala. Forn diu que els indults són “un gest positiu”, que no són la solució definitiva i que el govern espanyol “n’és conscient”. Amb tot, diu que no vol “menysprear el que signifiquen”. Forn també espera que la taula de negociació sigui “fructífera”. Tot i que admet que no té “grans expectatives”, creu que no s’han de precipitar “en cas que no funcioni”.

L’exconseller admet que no se solucionarà “en un mes o dos”, però que el fet de seure a parlar en què creu cadascú “és un primer pas”. Forn considera que si en dos anys no funciona caldrà “una resposta unitària” de l’independentisme. Considera que hi ha “una ferma voluntat” del govern espanyol per a dialogar.L’exconseller també admet que és “una incògnita” en què consistiran els indults perquè ningú els ho aclareix, però espera que un cop l’executiu els aprovi “no haurien de tardar, hores o dies”. Sobre possibles recursos, Forn veu “complicat” que s’admetin mesures cautelars o la suspensió de la seva sortida de la presó. “Un recurs normal en la via contenciosa tarda diversos mesos en resoldre’s, tot i que hem vist coses estranyes”, reconeix.Forn valora de forma positiva “els que s’han pronunciat i manifestat a favor de la concessió els indults”, i lamenta que n’hi ha que s’han apuntat quan ja hi havia molta gent que n’era partidària. Diu que no parla dels empresaris –després de les veus partidàries al Cercle d’Economia- ni dels sindicats, sinó de l’església. “Em consta que hi ha hagut propostes d’alguns bisbes en determinats moments perquè donessin un pas a favor dels indults, però aquesta unanimitat que hi ha ara no havia estat abans”, ha explicat. “És un canvi d’opinió important que valorem i agraïm, però no oblidem comentaris i opinions que han sortit d’aquestes mateixes persones”, continua.Forn assenyala que les prioritats del nou Govern han de ser “governar bé” i decidir en sanitat, educació, cultura o serveis socials. I apunta que això “no és incompatible amb continuar avançant en el que es va decidir amb el mandat de l’1-O”. Alhora, diu que l’1-O “no va ser una cosa folklòrica o simbòlica” i que va ser “molt important”. L’exconseller explica que té “plena confiança” en Jordi Sànchez al capdavant de Junts i, després de la polèmica per la carta a Junqueras, creu que “no hi ha problemes”. “No percebo que es questioni el seu lideratge”, ha afegit. Un pas enrereForn ha explicat que dona “un pas enrere” a la seva vida política i que té “ganes de dedicar-se a altres coses”. “Això no vol dir que abandoni les meves idees, continuaré lluitnat per elles, però potser des d’una entitat social i no des d’un partit”, ha expressat.