Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Fontcoberta crea un festival que combina art, música, poesia i territori

ACN Fontcoberta.-El municipi de Fontcoberta (Pla de l’Estany) celebrarà aquest estiu la primera edició del festival Vadart, que combina les disciplines d’art, música i poesia amb la conservació del territori. […]

Avatar
Agències 19/04/2021

ACN Fontcoberta.-El municipi de Fontcoberta (Pla de l’Estany) celebrarà aquest estiu la primera edició del festival Vadart, que combina les disciplines d’art, música i poesia amb la conservació del territori. El festival organitzarà una exposició d’artistes del Pla de l’Estany entre l’1 i el 30 de juliol a l’Art En Brut Gallery de Banyoles i el programa es completarà amb un concurs de pintura ràpida i concerts i lectures poètiques. A més, hi haurà xerrades de divulgació i preservació del territori. El Vadart neix de la iniciativa de l’Art En Brut Gallery de Banyoles i dues associacions culturals vinculades amb la música i les arts. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Fontcoberta ha decidit implicar-se en el projecte.

Dins de la part musical, Andrea Motis serà el principal reclam d’aquesta edició que actuarà la nit del 24 de juliol. Caldrà pagar una entrada de 20 euros en un escenari en què el públic també gaudirà de la poesia i música d’Enric Casasses i Don Simón i Telefunken, de Birch i el pop de Júlia Irvine.Originalment aquest concert s’havia programat per fer entre les vuit del vespre i la una de la matinada, però els organitzadors han decidit adaptar-lo al toc de queda i per això es farà entre les sis de la tarda i les deu de la nit. Tot i així, no descarten canviar l’hora si la situació sanitària ho permet. El concert es farà a la zona esportiva de Fontcoberta.El mateix dissabte 24 també hi haurà concerts en dos escenaris més i l’entrada serà gratuïta. Entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda hi haurà espectacles improvisats a l’escenari Happening. Està obert a tots els autors que s’hi presentin (caldrà una inscripció prèvia) i podran mostrar les seves propostes de dansa, música i poesia, circ o qualsevol disciplina durant uns 25 minuts.A l’escenari off hi haurà l’espectacle Contra les cordes en què Gemma Tona (veu) i Míriam Franch (guitarra) homenatjaran a la poeta Anna Dodas a partir de les quatre de la tarda. A continuació, Pau Morales presentarà la seva Acció pictòrica en què fusionarà música i pintura.A més, el concert de pintura ràpida es farà el mateix dissabte 24 de juliol entre les onze del matí i les cinc de la tarda. Caldrà pagar 40 euros d’inscripció i el primer premi està dotat amb 300 euros i una exposició a l’Art En Brut Gallery i el segon premi compta amb 200 euros. Els promotors no descarten ampliar més nits de concerts i incloure més artistes confirmats. L’aforament dels concerts és de 350 localitats, la meitat de la capacitat real de l’espai per complir amb les restriccions sanitàries.