Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Foment sobre les dades de l’atur: “No per esperades, han deixat de ser molt negatives i molt preocupants”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha expressat aquest dimarts la seva preocupació pel creixement del nombre d’aturats a Catalunya i a l’Estat, que mostren augments superiors als 50.000 i als 282.000 […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha expressat aquest dimarts la seva preocupació pel creixement del nombre d’aturats a Catalunya i a l’Estat, que mostren augments superiors als 50.000 i als 282.000 desocupats respectivament en un mes. “No per esperades, han deixat de ser molt negatives i molt preocupants”, ha subratllat el director de Relacions Laborals de Foment, Javier Ibars, que ha insistit que els registres d’aquest abril són dels pitjors dels darrers anys, així com el “rècord històric” en el nombre de prestacions abonades pel SEPE arreu de l’Estat. La patronal ha insistit en prorrogar les mesures extraordinàries més enllà de l’estat d’alarma en els àmbits laboral i fiscal, ja que podria moderar l’atur en l’inici de la desescalada.

Foment del Treball ha insistit en l’exigència de “responsabilitat” al govern espanyol i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats perquè adoptin mesures com les pròrrogues dels ERTO en els termes actuals més enllà de l’estat d’alarma mentre les empreses encara es trobin amb la seva activitat suspesa o que hagi afectat en gran mesura a la seva facturació. Així mateix, també considera “clau” que es faciliti la reactivació de l’activitat d’autònoms i empreses en el procés de desescalada tenint en compte l’aportació dels diferents sectors implicats. De no complir-se aquestes demandes, sosté el director de Relacions Laborals de Foment del Treball, Javier Ibars, “es multiplicaran els acomiadaments, els ERTO i els concursos de creditors”.A Catalunya, en termes interanuals, l’augment de l’atur registrat d’un 22,59% suposa un increment de 86.212 persones desocupades més respecte el mateix mes de l’any passat. En comparació amb el mes anterior, l’increment ha estat de 50.763 persones, un 12,17% més.