Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Foment preveu afectacions al preu del gas pel conflicte a Ucraïna però confia que no hi haurà manca de subministrament

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El director internacional de Foment del Treball, Killian Garcia, ha admès aquest dijous que la patronal preveu afectacions al preu del gas com a conseqüència del conflicte a Ucraïna, però no creu que s’arribi a una manca de subministrament. “No hi haurà falta de gas, el gas que arriba a Europa arribarà pels gasoductes habituals”, ha apuntat. El responsable d’internacional ha dit que la UE disposa de reserves que es troben en un 32% de la seva capacitat, i que està treballant per diversificar les fonts d’aprovisionament de gas. Segons Garcia, hi ha unes 2.000 empreses catalanes que exporten de manera regular al mercat rus, però estan a l’expectativa de veure quines repercussions pot tenir la guerra en les exportacions catalanes.

Garcia també ha dit que és “evident” que un augment dels costos energètics per l’augment del gas se suma a l’augment sostingut dels últims mesos. “Ens preocupa que l’increment dels preus del gas, junt amb la no certificació del Nord-Stream 2, pugui comportar un augment significatiu que es vegi trasllat a la inflació de l’economia catalana, espanyola i europea”, ha detallat.

Publicitat

D’altra banda, des de la patronal han volgut mostrar el seu suport cap als ucraïnesos. Garcia ha dit que esperen que la diplomàcia faci “la seva feina” i que com a “mínim” hi hagi una treva i s’acabi el conflicte armat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió