Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Foment ofereix suport a les empreses associades per informar sobre les oportunitats del Pla Europeu de Recuperació

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ofereix suport a les empreses associades per informar sobre les oportunitats que ofereix el Pla Europeu de Recuperació. “Aquests fons, que finançaran projectes rendibles, innovadors, […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ofereix suport a les empreses associades per informar sobre les oportunitats que ofereix el Pla Europeu de Recuperació. “Aquests fons, que finançaran projectes rendibles, innovadors, i en línia amb les prioritats europees, representen una oportunitat per a l’economia productiva catalana que hem de saber aprofitar”, ha manifestat la patronal en un comunicat. La confederació coordinarà la seva actuació amb la CEOE mitjançant una oficina tècnica de suport per a projectes europeus de l’organització empresarial espanyola, amb la qual ja treballa des de finals de juliol per oferir la màxima informació a les companyies. L’oficina estarà coordinada pel Director del Departament Internacional de Foment, Kilian Garcia.

En aquest context, la patronal també ha reclamat al govern espanyol i a les comunitats autònomes que “estructurin” la interlocució amb el sector privat per “recopilar” projectes atractius i de valor afegit. Per la seva banda, la confederació facilitarà suport i informació a les empreses amb l’objectiu de promoure la identificació de projectes susceptibles de rebre fons. Entre gener de 2021 i fins a finals de 2023, l’Estat rebrà 750.000 milions d’euros per part de la Unió Europea en el context del Pla de Recuperació aprovat pel Consell Europeu. D’aquests, 140.000 milions es donaran en forma de subvencions directes i préstecs per promoure la recuperació econòmica.