Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Foment lamenta la sortida del Regne Unit de la UE i demana un acord pel lliure comerç i els drets dels ciutadans

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha lamentat “profundament” la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i ha demanat establir un “nou marc de relacions” per garantir la seguretat jurídica […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha lamentat “profundament” la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i ha demanat establir un “nou marc de relacions” per garantir la seguretat jurídica de les empreses i els drets dels ciutadans. Aquest divendres comença un període de transició d’onze mesos després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En aquest context, la patronal catalana ha demanat a l’entitat utilitzar aquest termini per “acordar una nova associació basada en un acord de lliure comerç amb zero aranzels i zero quotes, amb una competència lleial i sense grans divergències reguladores”. L’objectiu és que les empreses i els ciutadans puguin desenvolupar les seves activitats “amb total normalitat”.

En cas que no hi hagi acord un cop passat el període de transició, Foment ha avançat que tractarà el Regne Unit de la mateixa manera que als altres països de l’Organització Mundial de Comerç, amb els quals la Unió Europea no té acord preferencial. En aquest cas, a partir de l’1 de gener de 2021, el país necessitarà realitzar tots els tràmits duaners i no duaners requerits a un país tercer.