Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Foment i l’ASCEF signen un acord per impulsar la participació d’empreses familiars en el pla de recuperació europeu

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori Armengol, han signat un acord de col·laboració entre […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF), Amadeu Jori Armengol, han signat un acord de col·laboració entre ambdues entitats per treballar conjuntament en l’impuls del programa ‘Next Generation EU’ entre les empreses familiars. L’acord pretén aprofundir més en les oportunitats que poden oferir els fons europeus a les empreses familiars de Catalunya, així com “connectar” aquestes companyies amb els continguts del pla d’acció mundial de l’Agenda 2030 i convertir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en una part estratègica del negoci.

En aquest sentit, les dues entitats han destacat la importància de la col·laboració público – privada i han valorat les aliances entre diferents entitats com eines efectives per canalitzar l’accés als fons europeus. “L’empresa familiar té una important dimensió a Catalunya i, per tant, un paper rellevant tant en el marc de l’economia com en l’entorn social. En aquests temps excepcionals, la col·laboració i cooperació entre institucions i empreses seran l’eix fonamental de la reconstrucció econòmica i la transformació social”, ha afirmat Sánchez Llibre. “Les empreses familiars es caracteritzen pel seu compromís a llarg termini, la voluntat explícita de crear valor i llocs de treball i la seva capacitat d’adaptació i innovació. És per això que podem ser exemple de com maximitzar l’ús dels fons amb uns projectes compromesos i de futur”, ha afegit Armengol.