Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Foment i l’APCE carreguen contra el pacte per la llei d’habitatge: “Va en la línia contrària per ampliar el parc”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE) i Foment del Treball han reclamat a les administracions que “deixin de traspassar la seva responsabilitat al sector privat” dies després de l’acord entre el govern espanyol, ERC i Bildu per a la futura llei per al dret a l’habitatge. Les associacions consideren que el pacte “va en la línia contrària” d’aconseguir ampliar el parc d’habitatges i de diversificar l’oferta. Segons detallen, les tensions al mercat de lloguer s’atribueixen a la falta d’habitatge i la solució “no és la intervenció dels preus”. En canvi, afirmen que l’anunci d’obrir una línia de l’ICO per a la promoció de 43.000 nous habitatges de lloguer social i assequible és “a priori benvinguda”

Amb tot, afirmen que falten detalls per valorar aquesta proposta anunciada pel president espanyol, Pedro Sánchez. Les dues entitats han afegit que l’habitatge és una preocupació que s’utilitza com a “cavall de batalla” en períodes electorals i “després no se sol veure reflectida en forma d’importats partides pressupostàries”.

Publicitat

“Calen més recursos i que les administracions deixin de traspassar la seva responsabilitat en matèria d’habitatge social”, han insistit abans de recordar que el sector privat ha construït més del 80% dels habitatges de protecció oficial a Catalunya en els darrers 10 anys.

Les dues associacions s’han mostrat contràries al control de les rendes del lloguer i han argumentat que les conseqüències no desitjades de la mesura són la reducció en l’oferta, la disminució de la construcció futura o la pitjor qualitat dels immobles.

Per aquest motiu, aposten per fórmules “realment efectives” per incidir en el creixement del parc públic, com ara promoure la col·laboració publicoprivada, la implementació d’incentius fiscals als propietaris perquè introdueixin els seus habitatges buits al mercat del lloguer, o la millora de la seguretat jurídica del propietari davant d’impagaments o ocupacions, entre d’altres accions. També demanen facilitar la concessió de préstecs per un percentatge superior al 80% del valor de l’immoble “a aquells joves amb bones perspectives al mercat laboral”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió