Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Foment espera una millora de la competitivitat dels sectors exportadors catalans després de la victòria de Biden

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional espera que el nou president dels Estats Units, Joe Biden, treballi per superar els “desacords” del passat i “rellançar” les relacions transatlàntiques en tots els […]

Agències 09/11/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional espera que el nou president dels Estats Units, Joe Biden, treballi per superar els “desacords” del passat i “rellançar” les relacions transatlàntiques en tots els àmbits. En concret, confia que la nova administració treballi amb la Comissió Europea per eliminar els aranzels imposats a diversos productes agroalimentaris europeus, que estan tenint una “gran repercussió” en les exportacions catalanes cap als Estats Units. Productes com el vi, l’oli o determinades carns es veuen afectades per aquest aranzel i fan perdre competitivitat als productes catalans en el mercat estatunidenc.

La patronal ha ressaltat que cal tornar a potenciar el “llaç transatlàntic” basat en el multilateralisme i lliure comerç i ha destacat la necessitat de “restablir” els llaços de confiança mútua. Per aquest motiu, la confederació entén que és necessari que durant els pròxims mesos els Estats Units i la Unió Europea donin passes encaminades a augmentar el flux dels intercanvis comercials i potenciar les inversions en ambdós costats de l’Atlàntic. Actualment, Catalunya és un important destí d’inversió estrangera directa per part dels Estats Units. “Confiem a donar la benvinguda a moltes més empreses nord-americanes al mercat català”, ha destacat la patronal. Així mateix, Foment ha posat de manifest les grans oportunitats que representa aquest mercat per a totes les empreses catalanes, on un bon nombre de companyies ja hi està present i desenvolupen les activitats amb “notable èxit”.