Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Foment diu que les dades de l’atur confirmen “l’escàs dinamisme” del mercat laboral i “la falta d’optimisme empresarial”

ACN Barcelona.-Foment del Treball considera que les dades d’atur registrat del mes de gener confirmen “l’escàs dinamisme” del mercat laboral i la “falta d’optimisme empresarial sobre el futur immediat” de […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball considera que les dades d’atur registrat del mes de gener confirmen “l’escàs dinamisme” del mercat laboral i la “falta d’optimisme empresarial sobre el futur immediat” de l’economia. En un comunicat, la patronal catalana considera “negatives” les xifres d’aquest gener, que considera que són pitjors que en anys anteriors per la pèrdua de la campanya de Nadal i les restriccions de la pandèmia. Foment exigeix “decisions urgents” per tenir ajuts directes, exoneracions d’impostos i cotitzacions i “reformes normatives de flexibilitat en les relacions laborals que facilitin la supervivència empresarial” i poder prendre “les decisions necessàries”.

Foment, juntament amb PIMEC, s’oposa a què els ajuts del Govern obliguin a mantenir l’ocupació durant tot un any, i també ha criticat la garantia d’ocupació que inclouen els ERTO. Segons les patronals, cal que les companyies puguin “garantir la seva viabilitat i salvaguardar el major nombre de llocs de feina”.