Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Foment demana que s’ampliï fins al 31 de desembre l’excepció de l’IVA per als productes sanitaris

ACN Barcelona.-Foment del Treball vol que l’excepció de l’IVA, que el deixa al 0%, per als productes sanitaris ha d’ampliar-se fins a finals d’any. La patronal catalana creu que cal […]

Avatar
Agències 18/04/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball vol que l’excepció de l’IVA, que el deixa al 0%, per als productes sanitaris ha d’ampliar-se fins a finals d’any. La patronal catalana creu que cal allargar aquesta mesura per tal de “garantir seguretat i tranquil·litat al sector i als consumidors” i fer que “no s’esgotin els terminis per prendre les decisions corresponents”. És per això que Foment dóna suport a la petició al govern espanyol perquè aprovi per Reial decret llei la pròrroga, a partir de l’1 de maig i fins al 31 de desembre de 2021, del tipus 0% d’IVA als productes de béns, importacions i adquisicions intracomunitàries, els destinataris de les quals siguin entitats de dret públic, clíniques o centres hospitalaris, o entitats privades de caràcter social.

Des de la patronal consideren que “davant l’actual context d’emergència sanitària, és prioritari no gravar els productes sanitaris d’ús intensiu”. “L’evolució de la pandèmia COVID-19 continua significant un impacte extraordinàriament elevat en les entitats sanitàries. L’avanç en els plans de vacunació s’espera que permeti reduir en un futur pròxim les taxes d’infecció en la població i conseqüentment iniciar una disminució gradual de l’impacte en els serveis sanitaris, encara que com es ve observant, aquest es produeix amb un cert retard respecte la disminució de les dades epidemiològiques. Tot això justifica ampliar, de nou, el termini de l’aplicació del tipus impositiu del 0% de l’IVA”, expliquen en una nota els empresaris.