Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Foment demana que les empreses rebin ajudes directes abans que acabi l’any: “La situació és límit”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha demanat aquest dimecres a les administracions de l’Estat que enviïn ajudes directes a les empreses abans que acabi l’any per evitar la seva dissolució. Durant […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha demanat aquest dimecres a les administracions de l’Estat que enviïn ajudes directes a les empreses abans que acabi l’any per evitar la seva dissolució. Durant la presentació de l”Informe Conjuntura’ corresponent al tercer trimestre, el secretari general adjunt de la patronal, Salvador Guillermo, ha subratllat que el teixit empresarial es troba en una situació “límit” i ha indicat que almenys un 4% de les companyies de l’Estat hauran d’abaixar la persiana de forma permanent. “El Banc d’Espanya xifra entre un 4% i un 8% les empreses que hauran de tancar, però només fan referència a aquelles que tenen una mica de coixí; […] les dades no tenen en compte el taxista o el petit comerciant de la cantonada”, ha remarcat.

Per Foment, el ‘timing’ esdevé “essencial” si es vol evitar “una destrucció de l’ocupació de caràcter permanent”. Segons les dades recollides a l’informe, l’ocupació va caure un 6,2% interanual durant el tercer trimestre a tot l’Estat, un percentatge que equival a un descens de més d’un milió de llocs de treball. Per altra banda, la patronal assenyala que el dèficit consolidat va situar-se en el -6,8% del PIB i que l’indicador de confiança del consumidor del CIS a l’Estat va ser inferior al mes d’abril, fins ara el més baix de la sèrie.A més, la patronal indica que Espanya serà un dels països que més trigarà a recuperar-se si no s’apliquen noves mesures per ajudar a reactivar l’economia. Segons l’informe presentat aquest dimecres, el PIB de l’Estat durant el quart trimestre de 2022 serà un 3,1% inferior respecte a l’últim trimestre de 2019. És la pitjor xifra en comparació amb la resta de les grans potències europees i molt més baixa respecte a la mitjana de la Unió Europea, que segons els càlculs de Foment se situarà un 0,2% per sota els nivells actuals. A Alemanya, per exemple, el PIB a finals de 2022 serà un 0,7% més alt que l’últim trimestre d’enguany, mentre que a països com França (-0,5%) o Itàlia (-2,4%) la caiguda serà menys accentuada.És per això que Foment ha fet una crida a les diferents administracions perquè accelerin el repartiment d’ajudes a les empreses. “Una mala i defectuosa gestió de les ajudes pot tenir efectes perniciosos sobre l’economia”, assenyala en l’informe. En aquest sentit, la gestió de les ajudes resulta “un element diferenciador entre països, perquè els que millor les gestionin acceleraran la recuperació cap a nivells previs a la crisi”, segons la patronal.