Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Foment demana participar al debat sobre l’augment del salari mínim: “No volem ser un convidat de pedra”

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns participar en el debat sobre l’augment del salari mínim interprofessional (SMI). “No volem ser un convidat […]

Avatar
Agències 16/12/2019

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns participar en el debat sobre l’augment del salari mínim interprofessional (SMI). “No volem ser un convidat de pedra, un mer espectador o un florero. En un moment de certa desacceleració econòmica com ara, els empresaris i els sindicats volem tenir un paper rellevant en aquests tipus de decisions”, ha avisat Sánchez Llibre. El president de Foment ha llançat aquest missatge tant al govern espanyol com a la Generalitat, que ha proposat un salari mínim català de referència de 1.239 euros. “La Generalitat no té competències per posar un SMI a Catalunya”, ha volgut recordar el president de Foment. “Però li diria el mateix que a Pedro Sánchez. El millor que pot fer el Govern és escoltar el que pensem CCOO, UGT, Pimec i Foment a la mesa de diàleg social”, ha insistit Sánchez Llibre.

“Nosaltres des del primer moment sempre hem dit que el govern de l’Estat ha de tenir en compte els agents socials i econòmics”, ha reflexionat en veu alta el president de Foment. “Volem tenir un paper rellevant en totes les decisions salarials i demanem al govern espanyol que, abans de proposar unilateralment una modificació de l’SMI, escolti des de la CEOE fins als sindicats”, ha volgut deixar clar Sánchez Llibre. “Volem decidir sobre totes les legislacions que poden afectar la competitivitat de les nostres empreses i que s’atengui sempre la concertació social”, ha reblat el president de Foment, que ha fet un balanç “bastant positiu” del primer any del seu mandat, “amb la incorporació a la patronal de fins a 60.000 noves empreses de diversos sectors i territoris”. “El sol surt per a tothom”Entre aquestes incorporacions destaquen la tornada de Cecot, així com la integració d’ATA Catalunya, la Fundació Mobile World Capital, Comertia, la Federació Catalana de Futbol o el Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya. En paral·lel, s’han afiliat a Foment unes 100 empreses individuals. “El 90% de les empreses més potents a Catalunya pertanyen a Foment”, ha tret pit Sánchez Llibre, que també ha posat sobre la taula la satisfacció per haver solucionat el llarg conflicte amb Pimec per la representativitat. Finalment, el president de Foment ha evitat polemitzar amb ‘Anem per feina’, la nova patronal impulsada per l’ANC. “Jo sempre he dit que el sol surt per a tothom”, ha comentat Sánchez Llibre. “Foment té el seu full de ruta, les seves incorporacions i el seu plantejament. Mai ens hem posicionat en contra d’altres patronals”, ha asseverat. “Nosaltres defensem els drets empresarials i sempre estem al costat de generar riquesa i maximitzar-la”, ha conclòs el president de Foment.