Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Foment demana diàleg abans de transformar l’Eixample i insta l’Ajuntament a abandonar la via dels “fets consumats”

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que abandoni “les polítiques sobre la base de fets consumats” i que opti per […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que abandoni “les polítiques sobre la base de fets consumats” i que opti per la via del diàleg en el projecte de transformació de l’Eixample. El consistori va avançar ahir la voluntat de convertir tres cruïlles de la trama ideada per Ildefons Cerdà en superilles com les que ja ha adequat al Poble Nou. La patronal també ha demanat al consistori que abans de tirar endavant projectes com aquest es faci una anàlisi d’impacte econòmic “rigorosa”. Sánchez Llibre també ha demanat apostar per una mobilitat “diversa, sense excloure cap manera concreta”, perquè ha considerat que totes són complementàries.

L’entitat considera que abans d’avançar “definitivament” en nous projectes de transformació urbanística “de gran rellevància” cal analitzar-ne l’impacte econòmic a partir d’indicadors condicionats per la mobilitat, l’estil de vida, el consum energètic, el comerç “i el turisme de la Barcelona del futur”. També considera un “error” prendre aquest tipus de decisions sense el “consens necessari” entre tots els actors “que participen de l’activitat econòmica de la ciutat”.Sánchez Llibre ha opinat que “ignorar” el “coneixement” de la indústria de l’automòbil sense considerar les aportacions que pot posar sobre la taula quant a mobilitat i innovació és un “malbaratament” que la ciutat “no es pot permetre”.