Dimarts, 19 d'octubre de 2021 - Edició 1181
La República

Foment demana al govern espanyol executar la inversió prevista per a Catalunya després d’incompliments “reiterats”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha celebrat que la inversió prevista per a Catalunya en els Pressupostos Generals de l’Estat arribi “gairebé” al 19%, equivalent al pes del PIB català a […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha celebrat que la inversió prevista per a Catalunya en els Pressupostos Generals de l’Estat arribi “gairebé” al 19%, equivalent al pes del PIB català a l’Estat, però ha reclamat al govern espanyol executar aquest compromís. “Hem denunciat reiteradament que es pressuposten molts recursos, però que al final l’execució no arriba al 50% o el 60%”, ha assegurat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, en un acte per signar un conveni per a la realització del projecte ‘250 Aniversari i Think Tank Foment’. El líder patronal també ha reclamat disminucions fiscals en els comptes i ha criticat la “criminalització” de l’estalvi a llarg termini.

El projecte de pressupostos presentat aquest dimecres pel govern espanyol al Congrés dels Diputats per al 2022 preveu 2.230,74 milions d’euros en inversions territorialitzables a Catalunya. Aquesta xifra representa un 17,2% de l’Estat, per sota del pes del PIB català a l’Estat.