Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Foment del Treball valora els PGE: “No és el moment d’apujar impostos ni de crear-ne de nous”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat amb recels les línies fonamentals dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2021. “Ara no és el moment d’apujar impostos ni de crear-ne […]

Avatar
Agències 27/10/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat amb recels les línies fonamentals dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2021. “Ara no és el moment d’apujar impostos ni de crear-ne de nous, sinó d’incentivar l’economia” ha assenyalat aquest dimarts en un comunicat la patronal catalana, després que els PGE incloguin augments dels impostos de Societats, Patrimoni i IRPF a rendes més altes. “En aquests moments, no correspon que des de l’executiu espanyol s’incrementin les carregues impositives”, ha insistit Foment. En paral·lel, la patronal liderada per Josep Sánchez Llibre ha reiterat que cal eliminar d’una vegada l’Impost de Patrimoni, “ja que és una taxa confiscatòria inexistent a la majoria de països desenvolupats”.

A banda, Foment del Treball considera “contraproduent” reduir els incentius per als plans de pensions individuals fins a 2.000 euros i posa d’exemple la fiscalitat “poc beneficiosa” d’Espanya respecte a l’estalvi. “I també és negativa la limitació parcial per doble imposició per dividends i plusvàlues en filials en l’impost de societats. I tampoc és escaient augmentar el gravamen a les assegurances, que puja el seu tipus impositiu del 6% al 8%”, ha afegit en la seva objecció als PGE la patronal catalana. Finalment, Foment ha remarcat la necessitat de continuar lluitant contra el frau fiscal.

Relacionats