Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Foment del Treball crida les administracions a retenir la planta de Nissan i salvar els llocs de treball

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha demanat un pla de contingència davant l’anunci de tancament de la fàbrica de Nissan a partir del qual les administracions retinguin la planta de la […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha demanat un pla de contingència davant l’anunci de tancament de la fàbrica de Nissan a partir del qual les administracions retinguin la planta de la Zona Franca i es modernitzi de cara a la “plena reconversió” de l’automoció i els canvis d’hàbits en la mobilitat. En un comunicat, la patronal considera que la planta de la Zona Franca es troba en una “localització estratègica” i suposa una “factoria idònia”. Segons el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, l’objectiu és “retenir la factoria de Nissan a Barcelona i salvar els prop de 30.000 llocs de treball”. “La crisi de la planta de Nissan en plena reconversió del sector ha de transformar-se en una oportunitat per explorar noves tendències”, ha afegit.

El president de la patronal també ha dit que treballarà amb els sindicats “buscant la màxima complicitat” i amb els governs català i espanyol.Per Foment, la “transició” cap al tancament previst a finals d’any s’hauria d’allargar més enllà del 31 de desembre del 2020 perquè la planta es pugui modernitzar i es pugui “possibilitar el seu traspàs econòmic i social de la forma menys conflictiva possible”.Segons la patronal, els estudis presentats per les autoritats espanyoles i catalanes permetre, amb el pla d’ajudes i d’impuls de la modernització de la planta, “unes possibilitats certes de viabilitat que haurien de contemplar-se també dins de l’estratègia ara definida per l’aliança Renault. Nissan-Mitsubishi” o mitjançant la recerca d’una altra marca “que pugui aprofitar les avantatges competitives que la seva localització ofereix en un context de més competència internacional” i pel suport públic a l’hora de millorar la competitivitat de la factoria.