Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Foment constitueix el Grup d’Experts Tributaris per analitzar les propostes de reforma del sistema fiscal espanyol

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha constituït aquest dilluns el Grup d’Experts Tributaris creat el passat 12 d’abril per la junta directiva, i que pretén analitzar i fer propostes i recomanacions […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha constituït aquest dilluns el Grup d’Experts Tributaris creat el passat 12 d’abril per la junta directiva, i que pretén analitzar i fer propostes i recomanacions sobre la reforma del sistema fiscal espanyol que promou el govern de Pedro Sánchez. El grup d’experts, coordinat per Manuel J. Silva, finalitzarà la tasca el 31 de març del 2022, un mes després que ho faci el Comitè de Persones Expertes per a la Reforma del Sistema Tributari que ha creat el Ministeri d’Hisenda. El grup, que farà compareixences amb experts i alts càrrecs, farà un informe de conclusions que enviarà a la CEOE i, posteriorment, als governs català i espanyol.

La patronal Foment s’ha mostrat “preocupada” per una reforma fiscal que considera que té “una declarada finalitat fonamentalment recaptatòria”. En aquest sentit, Foment considera que el sistema tributari “ha de ser equitatiu i competitiu” i que qualsevol reforma ha de situar la fiscalitat “al servei de l’activitat productiva, de la recuperació i del manteniment dels llocs de treball”. Entre d’altres mesures, Foment és partidària de l’eliminació de l’Impost de Patrimoni, que només existeix a Espanya, i ha promogut la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei de pressupostos generals de l’Estat perquè li atribueix una vigència indefinida. Entre els membres del grup d’experts, hi ha persones de gabinets d’advocats com Garrigues, Coronas Advocats, Roca Junyent o Cuatrecasas, de consultores com PwC, Deloitte, KPGM o Ernst & Young, o acadèmics de la Universitat Abat Oliva o la UB, entre d’altres.