Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Foment considera que el mercat laboral “encara està lluny de la recuperació” tot i el descens de l’atur a l’abril

ACN Barcelona.-Les patronals entomen amb prudència el descens de l’atur durant el mes d’abril. En un comunicat, Foment assegura que el mercat laboral “encara està lluny de la recuperació” i […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Barcelona.-Les patronals entomen amb prudència el descens de l’atur durant el mes d’abril. En un comunicat, Foment assegura que el mercat laboral “encara està lluny de la recuperació” i recorda que l’abril és un més tradicionalment positiu per l’ocupació i els creixements registrats han sigut “inferiors al que tocaria”. De la mateixa manera s’expressa la CEOE, que envia un missatge de “prudència”, ja que “l’evolució de l’economia es veurà condicionada per la marxa de la pandèmia”. Per això, els d’Antonio Garamendi reclamen que no s’acabin les mesures de suport a les empreses i exigeixen que els ERTO es prorroguin fins que s’acabi el calendari de vacunació i s’assoleixi una “tornada a la normalitat”.

El nombre de desocupats a Catalunya va disminuir en el mes d’abril a 8.715 persones (-1,72%) respecte al mes anterior. En termes interanuals, en canvi, l’atur registrat s’ha incrementat en 29.375 persones (6,28%). En el darrer mes, s’han creat 21.928 llocs de treball i 88.118 des de l’abril del 2020, segons les dades d’afiliació a la Seguretat Social.A l’Estat s’ha registrat una caiguda de l’atur en 39.012 persones mentre que l’afiliació ha crescut en 134.396 treballadors en el mes d’abril. La CEOE alerta que l’afiliació cau en termes desestacionalitzats en 9.808 persones a l’abril, per tercer mes consecutiu.La patronal que dirigeix Josep Sànchez Llibre afegeix que s’observen “grans diferències” entre sectors que han creat molta ocupació, com les activitats sanitàries o les administracions públiques, i d’altres molt castigats, principalment l’hostaleria, el comerç o les activitats artístiques.En aquest sentit, Foment insisteix que per “reprendre el camí d’un creixement de l’ocupació intens i sostingut” és necessària la represa de “totes les activitats econòmiques” i la posada a disposició de les empreses de “mecanismes econòmics” així com “una normativa laboral flexible”.