Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Foment considera “immoral, populista i demagògic” l’impost sobre grans fortunes de Montero

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Foment del Treball ha considerat “immoral, populista i demagògic” l’impost sobre grans fortunes anunciat aquest dijous per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que pagaran les rendes superiors als tres milions d’euros. La patronal alerta que l’impost suposa una “recentralització” i “va en contra de la capacitat normativa de les comunitats autònomes sobre els impostos cedits”. A més, l’entitat es mostra preocupada perquè la nova mesura impositiva pugui expulsar patrimonis individuals i perjudicar la creació de riquesa. A banda de denunciar que la pujada es planteja des d’un debat “ideològic”, Foment considera que es tracta d’un impost “confiscatori” i augura que “acabarà sent declarat inconstitucional”.

L’organització patronal ha recordat que el grup parlamentari del PSOE “va rebutjar” un impost d’aquestes característiques plantejat per Podem al Congrés dels Diputats el juny passat al·legant que hauria suposat una “recentralització de la política tributaria” no consensuada, un consens que considerava “imprescindible” en un Estat autonòmic.

Publicitat

Per tot plegat, Foment insta el Govern a adoptar mesures “més eficients” com rebaixar l’IRPF, que segons els seus càlculs de gener a juliol ha superat en més de 10.000 milions d’euros la xifra del mateix període del 2021, de 58.901 a 69.160 milions, més d’un 17%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió