Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Foment confirma el traspàs de set quilòmetres de vies urbanes a l’Ajuntament de Tarragona

ACN Tarragona.-El ministeri de Foment ha confirmat aquest dimecres la cessió de set quilòmetres de vies urbanes a l’Ajuntament de Tarragona. Alguns dels trams fins ara propietat de l’Estat, es […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Tarragona.-El ministeri de Foment ha confirmat aquest dimecres la cessió de set quilòmetres de vies urbanes a l’Ajuntament de Tarragona. Alguns dels trams fins ara propietat de l’Estat, es troben integrats a la ciutat a causa del creixement dels darrers anys. Afecten l’N-240, N-340, N-420, A-7 i T-11, principalment. Els vials aglutinen el trànsit urbà de Tarragona i l’Ajuntament ja n’està fent la conservació i el manteniment i, fins hi tot, la regulació d’usos. Els traspassos no van acompanyats de transferències econòmiques a favor del consistori. La ciutat espera poder arribar fins als 20 quilòmetres transferits en els propers mesos, segons va assenyalar fa unes setmanes l’exconseller d’Urbanisme, Josep Maria Milà.

La longitud total dels trams cedits és de 7.347 metres, amb una superfície estimada de 140.687 metres quadrats. Entre ells hi ha l’avinguda Roma (N-240) i l’avinguda Andorra en les zones que desemboquen a la plaça Imperial Tarraco (N-340). L’Ajuntament també va demanar la cessió de tretze quilòmetres més, que segons va assegurar l’exconseller d’Urbanisme fa unes setmanes, haurien d’arribar en els propers mesos. Milà confiava en que si bé l’Estat no donaria cap contraprestació econòmica al consistori per assumir el cost del manteniment, sí que construiria dues rotondes, a Torreforta i Cala Romana. El cost estimat de manteniment d’aquests 20 quilòmetres seria d’uns 400.000 euros anuals.