Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Foment celebra l’evolució positiva del mercat laboral però alerta que encara està lluny de l’escenari precrisi

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat positivament les xifres d’ocupació corresponents al mes de juny. De fet, els augments de l’afiliació i el descens del nombre d’aturats són les millors […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha valorat positivament les xifres d’ocupació corresponents al mes de juny. De fet, els augments de l’afiliació i el descens del nombre d’aturats són les millors xifres de la sèrie històrica disponible. Tot i això, la patronal ha alertat que l’economia catalana encara està lluny de recuperar els nivells previs a la pandèmia. En aquest sentit, ha reclamat que l’actual procés de negociació d’una futura reforma laboral es basi a aconseguir l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses com a condició per crear ocupació. La confederació ha demanat evitar una normativa “regressiva i rígida” que no s’adapti a les necessitats del teixit productiu.

Actualment, la xifra d’atur registrat a Catalunya se situa en 445.862 persones desocupades, amb una disminució de 35.955 persones al juny respecte al mes anterior.La patronal ha atribuït el descens del nombre d’aturats a la reactivació de l’economia, especialment d’alguns sectors estacionals, així com a l’efecte positiu del ritme de vacunació i l’eliminació de gran de les restriccions a l’activitat empresarial.