Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Foment assegura que la sortida de la crisi és “a tocar” gràcies a la vacunació

ACN Barcelona.-Foment del Treball considera que el procés de vacunació ajuda a visualitzar el final de la crisi econòmica. El secretari general adjunt i director d’Economia de la patronal, Salvador […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball considera que el procés de vacunació ajuda a visualitzar el final de la crisi econòmica. El secretari general adjunt i director d’Economia de la patronal, Salvador Guillermo, s’ha mostrat “clar i contundent” en aquesta predicció, si bé ha admès que la situació “va per barris” i encara hi ha sectors molt perjudicats, a qui ha dit que les administracions han de transferir ajudes directes “bé i ràpid”. Foment ha insistit en la transferència de 50.000 MEUR en ajudes directes i ha celebrat l’anunci recent dels 11.000 MEUR del govern espanyol perquè són un “primer pas”. “Estem en política econòmica d’urgència”, ha advertit Guillermo en la presentació de l’informe de Conjuntura de la patronal corresponent al primer trimestre.

Guillermo ha plantejat la lluita per la supervivència davant els efectes de la crisi econòmica causada per la pandèmia com una “carrera de fons”. “Si volem que arribi molta més gent a la meta i no que ens preocupi qui serà el primer, hem d’hidratar aquesta gent que està fent uns esforços per unes tanques posades per raons de salut pública”, ha continuat Guillermo fent un símil amb una cursa i les restriccions dictades per les administracions “a vegades una mica exagerades”, ha dit. “No els podem demanar que només facin l’esforç”, ha continuat. Tot i considerar que el final de crisi està “a tocar”, Guillermo ha admès que aquesta s’ha allargat més del que es podia preveure, amb l’arribada duna segona i tercera onada i la possibilitat “cada vegada menys improbable” d’una quarta.