Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Foment alerta que l’endarreriment d’ajudes directes “posa en risc la supervivència del teixit empresarial”

ACN Barcelona.-Foment del Treball adverteix que l’endarreriment d’ajudes directes “posa en risc la supervivència del teixit empresarial”. A través d’un comunicat, la patronal ha destacat que, segons un informe del […]

Avatar
Agències 30/01/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball adverteix que l’endarreriment d’ajudes directes “posa en risc la supervivència del teixit empresarial”. A través d’un comunicat, la patronal ha destacat que, segons un informe del Fons Monetari Internacional (FMI), l’Estat “només aporta un terç de les ajudes respecte als principals països europeus”. Davant d’això, ha reclamat a les administracions públiques, i especialment al govern espanyol, que faci ús de la seva capacitat d’endeutament i implementi amb urgència un programa de fons i ajudes directes a l’economia d’uns 50.000 milions d’euros. A més, ha criticat que el nivell de despesa pública a Espanya per ajudar als sectors econòmics i empreses, “és substancialment inferior al dels principals països europeus”.

Foment ha destacat que, segons l’FMI, a Espanya durant els últims quatre mesos del 2020 les ajudes en relació amb el PIB han oscil·lat únicament entre el 3% el setembre i el 3,7% el desembre. Unes xifres “significativament inferiors al de països referents a Europa” com Alemanya, que hi ha destinat un 7,7% i un 9,8% respectivament; França, amb un 4,6% i un 6,9%; o Itàlia, amb un 4,5% i un 6,2%. En aquest sentit, la patronal ha recordat que el país transalpí també té “un elevat nivell de dèficit i endeutament” com Espanya.Segons l’organització empresarial, les ajudes que s’han donat als principals països europeus són “recursos als sectors econòmics i empreses afectades, formalitzats via exempcions fiscals o despesa pública discrecional i que han aportat liquiditat a les empreses durant la primera i segona onada de la pandèmia”. A més, recorda que l”‘afectació econòmica de la pandèmia en aquests països és inferior a Espanya perquè la nostra economia és molt més vulnerable per les dependències al sector turístic i als serveis”.