Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Foment alerta que la divisió del Govern genera “desànim, confusió i un mal terrible” per a l’economia i el país

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que la divisió del Govern genera “desànim, confusió i un mal terrible” a l’economia i al país. […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que la divisió del Govern genera “desànim, confusió i un mal terrible” a l’economia i al país. “Jo demanaria que se’ns escolti, que es pugui dialogar i que passem pàgina d’una situació com l’actual, on veiem un Govern de la Generalitat dividit, amb dues veus, que són les dues formacions polítiques que estan governant i que moltes vegades no estan d’acord”, ha manifestat durant la seva intervenció a la tribuna ‘Fòrum Europa Tribuna Catalunya’. El president de la patronal també ha alertat que Barcelona està “perdent pistonada” en determinades qüestions a escala internacional i ha demanat estabilitat política i lleialtat institucional.

El president de la patronal ha alertat que l’actual divisió del Govern, amb “desacords que surten a la llum pública”, genera “confusió” a l’economia i a Catalunya. “Les eleccions no es poden endarrerir més. Necessitem un executiu fort, solvent, amb un full de ruta comú i que compti amb la societat civil i els agents econòmics”, ha resumit. En concret, l’entitat ha demanat al pròxim Govern de la Generalitat un full de ruta “conseqüent” des del punt de vista econòmic per intentar treure Catalunya de “l’atzucac” provocat per la crisi del coronavirus. Així mateix, ha reclamat a l’executiu que tingui en compte les peticions dels sindicats i les patronals, que han demostrat una “complicitat sensacional” en els últims mesos a l’hora de presentar propostes conjuntes per fer front a la situació derivada de la pandèmia. Sánchez Llibre també s’ha referit a “l’escenari de tristesa i angoixa tremenda” provocat pel tancament de locals comercials, especialment en el centre de Barcelona. Preguntat sobre la pèrdua de la subseu de l’Agència Europea de Meteorologia, el president de la patronal ha reconegut que la capital catalana ha perdut “pistonada” en determinades actuacions des de la perspectiva internacional, però ha assegurat que té moltes més oportunitats per aconseguir projectes interessants. En aquest sentit, la patronal ha presentat un decàleg amb els eixos fonamentals per la recuperació econòmica de Catalunya i ha demanat estabilitat política i lleialtat institucional. “Són dues qüestions lligades per recuperar el pes específic que tenia Barcelona i Catalunya abans dels últims anys, que no han estat els més rellevants per al país”, ha manifestat. En concret, l’entitat ha demanat la reindustrialització de Catalunya, amb l’objectiu d’incrementar el pes de les indústries catalanes sobre el PIB fins a un 23% el 2030. Així mateix, ha proposat una reformulació del sector turístic i una aposta clara per la innovació i les ‘start-ups’, entre altres. “Perquè no convertir Barcelona en la capital mundial de l’aigua o intentar que sigui la capital internacional de la medicina?”, s’ha qüestionat. Per altra banda, Sánchez Llibre ha destacat la importància de reforçar el teixit de petites i mitjanes empreses i desenvolupar les infraestructures bàsiques a Catalunya, impulsant la col·laboració públicoprivada. Un altre dels objectius proposats per la patronal és recuperar el sector de la construcció, l’immobiliari i la rehabilitació d’edificis, així com assolir un pacte educatiu que respongui a les necessitats de les empreses. El penúltim punt passa per reformar l’administració pública per aconseguir una major eficiència en el sector públic, mentre que el darrer objectiu és consolidar Barcelona i la seva metròpoli per tal que recuperin la importància i la “capitalitat de país”.