Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Foment adverteix que les noves restriccions “agreugen” la crisi i poden “condemnar a la pobresa” a centenars d’autònoms

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ha assegurat que la suspensió de l’activitat de bars i restaurants “agreuja” la crisi i podria “condemnar a la pobresa” a centenars de treballadors i […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-Foment del Treball Nacional ha assegurat que la suspensió de l’activitat de bars i restaurants “agreuja” la crisi i podria “condemnar a la pobresa” a centenars de treballadors i empresaris autònoms. La patronal s’ha mostrat en contra de les mesures anunciades aquest dimecres pel Govern i les ha considerat “desproporcionades”. Per fer front a la pandèmia, la confederació ha reclamat centrar-se en els “principals focus de contagi” i no en els centres de treball, que compleixen la normativa i actuen de manera “responsable” per protegir la salut dels treballadors i clients. “Foment està a favor de les mesures extraordinàries que siguin equilibrades i proporcionades a la situació de crisi sanitària”, ha resumit en un comunicat.

La patronal ha recordat que la crisi sanitària ha desencadenat en una crisi econòmica, contra la qual “també s’ha de lluitar” per evitar el tancament de més empreses i la pèrdua de més ocupació. Per aquest motiu, ha reclamat mesures “equilibrades i proporcionades” que atenguin “amb la mateixa intensitat” la protecció de la salut de les persones i de les empreses. Davant les noves limitacions en els aforaments i el consegüent perjudici en l’activitat i el consum, la patronal ha demanat noves ajudes econòmiques “compensatòries” pels sectors més afectats.La confederació ha assegurat que els centres de treball compleixen totes les mesures de protecció i higiene per evitar nous contagis i ha recordat que han implementat una nova organització de torns pels empleats i han invertit en materials i recursos per complir amb la normativa. Per aquest motiu, Foment ha reclamat “prioritzar” l’atac a la pandèmia en els principals focus de contagi i no perjudicar “de nou a la difícil viabilitat” de les empreses. Segons les administracions, els principals focus es registren en la interacció social i l’àmbit familiar. Així mateix, la patronal ha apel·lat a la “responsabilitat personal” i ha proposat incrementar la informació ciutadana per “convidar” a una actitud “responsable i solidària”.Per altra banda, ha reclamat no limitar la mobilitat en transport privat i valorar un increment de la freqüència del transport públic en les hores de màxima afluència de passatgers. En aquest sentit, la confederació ha demanat que els serveis de restauració d’autopistes i carreteres es considerin serveis essencials per atendre les necessitats de transportistes i viatgers.En qualsevol cas, la patronal ha defensat la necessitat d’implementar noves mesures extraordinàries per contenir el repunt de la pandèmia i ha ofert el seu suport i col·laboració a totes les administracions públiques i sectors econòmics. Així mateix, ha assegurat que els empresaris continuaran manifestant el seu compromís per contenir la propagació del virus i protegir la salut dels ciutadans.