Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Foment adjudica per 7,6 MEUR la millora del ferm de l’A-2 entre Torrefarrera i els Alamús

ACN Lleida.-El Ministeri de Foment ha adjudicat per 7,6 milions d’euros les obres de rehabilitació superficial i puntualment estructural del ferm de l’A-2 en el tram de 15 quilòmetres que […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Lleida.-El Ministeri de Foment ha adjudicat per 7,6 milions d’euros les obres de rehabilitació superficial i puntualment estructural del ferm de l’A-2 en el tram de 15 quilòmetres que discorre entre l’enllaç de Torrefarrera i els Alamús, a la comarca del Segrià, un dels trams amb més intensitat de circulació de l’autovia. Així ho ha comunicat el subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, en la carta que ha enviat a 37 ajuntaments, als consells comarcals del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell i Segarra i Urgell i a tots els grups polítics de la Paeria de Lleida i de la Diputació de Lleida. També n’ha informat altres entitats com ara les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega, PIMEC, Asotrans, i la FECOM, així com als responsables dels polígons industrials del Segre, Entrevies, dels Frares i de Torrefarrera.

En la carta, José Crespín explica que Foment va licitar aquestes obres el passat mes de juliol i que el Ministeri ha resolt ara l’adjudicació dels treballs per un import de 7,6 milions d’euros. Es tracta d’una “millora necessària que ha de permetre millorar la seguretat vial de l’A-2, sent conscients del seu volum de transit”, segons ha assenyalat el subdelegat. Crespín detalla a la carta remesa que el Ministeri de Foment ha destinat entre 2017 i 2019 un total de 10,5 milions d’euros a tasques de conservació i manteniment només a l’autovia A-2 i que aquesta inversió ha de permetre “desvincular la variable del manteniment de l’autovia com a factor determinant de l’increment de l’accidentabilitat que, malauradament, hagi pogut registrar aquesta via en els darrers mesos”. El subdelegat del govern espanyol remarca també, en aquest sentit, que “Foment no té identificat cap Tram de Concentració d’Accidents (TCA) a l’A-2 al seu pas per la província de Lleida”. José Crespín assegura que aquest projecte de millora, així com la recent licitació dels estudis de trànsit i de les necessitats d’actuació a l’autopista AP-2 quan aquesta reverteixi a l’Estat, reversió prevista per a l’agost de 2021, “demostren l’interès i l’esforç per part del govern d’Espanya en donar compliment als compromisos adquirits amb la província de Lleida”.