Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Foment adjudica les obres de millora de la seguretat al túnel de Vielha a la N-230

ACN Lleida.-El Ministeri de Foment ha adjudicat per 2,52 MEUR les obres de millora de la seguretat al túnel de Vielha i als túnels d’Osca de Lladó, Colladetes i Fogà, […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Lleida.-El Ministeri de Foment ha adjudicat per 2,52 MEUR les obres de millora de la seguretat al túnel de Vielha i als túnels d’Osca de Lladó, Colladetes i Fogà, a la N-230. Els treballs inclouran, entre altres, la millora del sistema d’enllumenat i senyalització, així com de les connexions de fibra òptica dels sistemes de control i vigilància dels quatre túnels amb l’objectiu d’adaptar-los a la normativa vigent. Des de Foment han indicat que les obres serviran per prevenir situacions que puguin posar en risc la vida de les persones, el medi ambient i les mateixes infraestructures. Dels quatre túnels, el de Vielha és el que té una major longitud amb 5.230 metres davant els 258 metres del de Colladetes, els 230 del de Fogá i els 211 del de Lladó.

Des de la subdelegació del govern espanyol de Lleida han afegit que el projecte s’afegeix a la recent adjudicació per part del Ministeri de Foment de les obres de rehabilitació del ferm en un tram de 15 quilòmetres de l’autovia A-2 entre Torrefarrera i els Alamús per 7,6 MEUR. Segons el subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, el valor de 10,1 milions d’euros que sumen ambdues adjudicacions demostren “el compromís del Ministeri de Foment amb les terres de Lleida”.