Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Folgueroles signa un conveni amb l’Esquerda per reactivar la recerca científica al jaciment del Casol de Puigcastellet

ACN Folgueroles.-L’Ajuntament de Folgueroles i la Fundació Privada l’Esquerda signaran un conveni de col•laboració per millorar el coneixement, el manteniment i la difusió del jaciment ibèric del Casol de Puigcastellet, […]

Agències 17/03/2021

ACN Folgueroles.-L’Ajuntament de Folgueroles i la Fundació Privada l’Esquerda signaran un conveni de col•laboració per millorar el coneixement, el manteniment i la difusió del jaciment ibèric del Casol de Puigcastellet, situat a les Guilleries. Amb aquest acord, la Fundació l’Esquerda es compromet a reactivar la recerca científica al jaciment, i també agafa el compromís de coordinar activitats anuals de difusió conjuntament amb l’Ajuntament de Folgueroles. A més, també col•laborarà amb altres entitats de la comarca dedicades a la recerca arqueològica. L’acord es signarà aquest divendres i tindrà una vigència inicial de quatre anys.

El jaciment ibèric del Casol de Puigcastellet està situat en un dels primers turons alçats de les Guilleries, dins el municipi de Folgueroles. Va funcionar com a fortificació que controlava l’accés natural entre la Plana de Vic i les terres gironines seguint el curs del Ter durant el 250 i 200 aC.El jaciment arqueològic es va descobrir durant la dècada dels anys 70 i s’hi han fet diverses campanyes d’excavació entre el 1982 i el 1990. El Casol de Puigcastellet està declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Fundació Privada l’Esquerda és una entitat sense ànim de lucre que es va constituir l’any 1994 amb la voluntat de coordinar els projectes de recerca, docència i difusió del jaciment, el museu arqueològic i el taller-laboratori de l’Esquerda, a Roda de Ter.