Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Folgueroles homenatja Verdaguer amb versos i flors en el seu 175è aniversari

ACN Folgueroles.-Folgueroles ha homenatjat el poeta Jacint Verdaguer en el seu 175è aniversari i en plena crisi pel coronavirus. La Fundació Jacint Verdaguer va convocar una única acció commemorativa per […]

Avatar
Agències 17/05/2020

ACN Folgueroles.-Folgueroles ha homenatjat el poeta Jacint Verdaguer en el seu 175è aniversari i en plena crisi pel coronavirus. La Fundació Jacint Verdaguer va convocar una única acció commemorativa per celebrar l’efemèride, sota el lema ‘Cobriu-me de flors’ –una referència a un vers del poema ‘Fulcite me floribus’ del llibre de poemes ‘Idil·lis i cants místics’ (1879). L’acte, amb les flors i els versos com a protagonistes, ha mantingut la tradició dels veïns de la vil·la de portar rams de flors al Pedró el dia de la Festa Verdaguer, i enguany el repte era cobrir tot el monument. L’ofrena s’ha fet amb les aportacions de rams de flors naturals fets a casa.

Així, els folguerolencs han pogut dipositar el ram directament a la plaça en un dels seus desplaçaments diaris permesos segons les normes de l’estat d’alarma, encara que també hi havia l’opció d’avisar l’organització perquè passés a buscar el ram a casa.A més a més, els versos també han estat protagonistes a la festa i s’ha animat els ciutadans a enregistrar un vídeo recitant el poema que dona nom a l’acció i publicar-lo després les xarxes socials amb les etiquetes #Verdaguer175 i #17V.Actes cancel·latsA causa de la crisi sanitària enguany s’ha hagut de cancel·lar els més de 30 actes literaris i festius previstos, encara que sí que es preveuen actes per celebrar-ho durant la resta de l’any.