Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Florette construirà una planta a Tortosa i crearà més de 300 llocs de treball directes i indirectes

ACN Tortosa.-Florette Ibérica ha comprat 64.000 metres quadrats de parcel·les al polígon Catalunya Sud de Tortosa i ha demanat, aquest dijous, la llicència d’obres per començar a construir a l’abril […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Tortosa.-Florette Ibérica ha comprat 64.000 metres quadrats de parcel·les al polígon Catalunya Sud de Tortosa i ha demanat, aquest dijous, la llicència d’obres per començar a construir a l’abril la primera nau de 7.600 metres quadrats. La inversió inicial d’aquesta primera fase és de 13 milions d’euros. Es crearan més de 200 llocs de treball directes i un centenar d’indirectes. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que un dels criteris que fet decidir l’empresa per instal·lar-se a l’Ebre és que treballaran amb la matèria primera de la zona. “Hi haurà una incidència i una valorització del nostre sector primari”, ha destacat. Florette preveu començar l’activitat l’estiu del 2021 i produir 25 milions de bosses d’amanides anuals.

Les obres d’aquesta primera fase del projecte començaran a l’abril. La llicència d’obres es va registrar aquest dijous i l’empresa, tot i la situació que viu el país, fa una clara aposta per créixer amb la seva implantació a l’Ebre. “Han adquirit els terrenys – a l’Incasòl- i han entrat el projecte que té un cost i estem convençuts que ho volen tirar endavant. Des de la direcció ens diuen que es tracta d’un producte alimentari, que segueix produint i vol continuar fent-se gran. Han apostat per Tortosa i volen començar de forma immediata, per tant creiem que no s’aturarà”, ha dit Roigé.La previsió és que les obres de la planta estiguin acabades a final d’enguany i que l’activitat, basada sobretot a elaborar bosses d’amanida, es pugui posar en marxa la primavera o l’estiu de l’any que ve. “És una indústria 4.0, amb un centre de producció basat en el concepte d’eficiència i adaptada a la demanda i la sostenibilitat”, ha dit l’alcaldessa. Des de la planta del polígon Catalunya Sud es produiran, en la primera fase, 25 milions de bosses d’amanida cada any. “És un tipus d’indústria que desitgem al territori, vinculada al sector agroalimentari i amb una capacitat d’acció i incidència en el nostre sector primari i els nostres productes. Suposarà la creació de molts llocs de treball, que aniran més enllà dels que es preveu en aquesta primera fase”, ha destacat l’alcaldessa de Tortosa.Els productes per fer les amanides seran de les Terres de l’Ebre i com ha apuntat Roigé, la matèria primera ha estat un dels condicionants perquè l’empresa hagi escollit aquesta localització a l’hora d’ampliar el seu nombre de plantes. També es confia que la implantació de Florette atregui noves inversions. “Quan vénen empreses grans d’aquest tipus, que comporten altres activitats associades, pot ser un impuls perquè noves empreses vulguin instal·lar-se al Catalunya Sud. Hem fet una posta clara pel sector agroalimentari, tenim aigua, productes i tenim una situació logística privilegiada. Estic convençuda que a partir d’aquí continuaran les bones notícies”, ha dit Roigé.