Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

FiraTàrrega reflexiona sobre el concepte “d’èxit” en els embarassos amb ‘Exit through the gift shop’

ACN Tàrrega – Com afrontar als sis mesos d’embaràs que els metges et comuniquin que el fetus que portes té una malformació al cervell que molt probablement és incompatible amb […]

Agències 09/09/2022

ACN Tàrrega – Com afrontar als sis mesos d’embaràs que els metges et comuniquin que el fetus que portes té una malformació al cervell que molt probablement és incompatible amb la vida? Aquesta és la pregunta que Carla Rovira fa al públic a l’inici de ‘Exit through the gift shop’, dramatúrgia que l’artista estrena aquests dies a la 41a FiraTàrrega. Es tracta d’una peça que Rovira ha creat a partir de l’experiència personal que va viure en plena pandèmia i que analitza la rellevància del concepte d’èxit en els processos de gestació i maternitat. L’artista interactua amb el públic per trobar respostes als sentiments de culpa i fracàs que les persones experimenten quan s’enfronten al dol perinatal, les malformacions en nadons o la infertilitat.

‘Exit through the gift shop’ posa en relleu com les persones confronten els possibles obstacles quan el seu objectiu és aconseguir tenir una criatura, que compara amb un souvenir d’una botiga de regals, en anglès ‘gift shop’. Tot plegat, amb l’objectiu de detectar, legitimar i visibilitzar quines noves realitats experimenten les persones que han d’afrontar la possibilitat del “fracàs”.

L’obra s’ha estrenat al Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega i, a banda de les sessions programades, el dispositiu escènic s’ha desenvolupat com un espai museístic que el públic pot visitar al llarg dels dies de fira.