Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Fira de Barcelona preveu tancar l’any amb una facturació de 215 MEUR, un 15% més que al 2017

ACN Barcelona.-Fira de Barcelona preveu tancar el 2019 amb una facturació de 215 milions d’euros, un 12% superior a les previsions i un 15% per sobre de les dades registrades […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Barcelona.-Fira de Barcelona preveu tancar el 2019 amb una facturació de 215 milions d’euros, un 12% superior a les previsions i un 15% per sobre de les dades registrades el 2017, l’any comparable en terme de cartera de productes. El resultat brut d’explotació (EBITDA) de l’entitat arribarà als 25 milions, amb un increment del 22% respecte a les xifres de fa dos anys. L’aportació dels esdeveniments externs, la positiva evolució dels esdeveniments propis i l’aposta per l’activitat a altres països expliquen el bon comportament dels resultats, segons l’entitat. Un dels seus grans projectes de cara als pròxims anys és l’ampliació del recinte de Gran Via, que suposarà una inversió de 333 milions d’euros i generarà un impacte econòmic de 675 milions.

“2019 ha estat un any extraordinari”, ha assegurat el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. En concret, Serrallonga ha destacat el Saló de l’Automòbil o la celebració de la ‘Smart City Expo World Congress’, amb un creixement del 15% del nombre de visitants. El director general de la institució també ha valorat el bon comportament del negoci extern i l’evolució positiva del negoci propi. Enguany s’han celebrat més de 150 salons, congressos i altres esdeveniments de caràcter corporatiu, social i cultural, així com prop de 1.100 activitats organitzades en el marc de les fires. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del Consell General de Fira de Barcelona, Ada Colau, ha destacat el paper de la institució com “la plataforma més important per la internacionalització de l’economia a Barcelona, l’àrea metropolitana i Catalunya”.De cara 2020, la institució preveu facturar 205 milions d’euros, un objectiu “prudent” en un context econòmic “incert”, ha assegurat Serrallonga. “L’activitat firal és molt sensible a l’economia”, ha recordat.Amb l’objectiu de guanyar competitivitat, Fira de Barcelona, a través de la societat Fira 2000, ha iniciat l’estudi d’un projecte de remodelació de Montjuïc, amb la mirada posada el 2029, i l’ampliació de la Gran Via, de cara 2024. El recinte compta actualment amb 240.000 metres quadrats, una superfície que es pretén ampliar fins als 300.000 metres quadrats en cinc anys. Per fer-ho, es contempla la construcció d’un edifici de dues plantes amb més de 60.000 metres quadrats, que enllaçarà amb el recinte principal mitjançant un pas elevat. L’increment de la capacitat del recinte de Gran Via generarà un impacte econòmic de 675 milions d’euros entre anuals, entre 2024 i 2028. A més, implicarà la creació de més de 5.000 llocs de treball, segons l’estudi de l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB).”L’ampliació de la capacitat és imprescindible per poder seguir sent competitius, per poder seguint estant en els millors dels rànkings a escala mundial, i especialment en el mercat europeu”, ha assegurat el Vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès. En aquest context, els representants polítics assistents a l’acte han citat la Fira com un exemple de la col·laboració entre les diverses entitats. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat el “consens”, “malgrat tot el que ha passat”.Colau també s’ha pronunciat en aquest sentit i ha destacat el paper “clau” de Barcelona a l’hora de “minimitzar les conseqüències econòmiques d’un conflicte polític difícil, enquistat i equivocadament judicialitzat”.El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat que Catalunya “s’està acostumant a treballar amb aquesta inestabilitat, que no està afectant de manera significativa”. Canadell ha aprofitat l’ocasió per demanar també l’aprovació dels pressupostos, tant a l’Ajuntament, com a la Generalitat i l’Estat.