Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Fira de Barcelona administra la vacuna 500.000 amb una crida de Salut a no deixar passar les segones dosis

ACN Barcelona.-A la Fira de Barcelona, punt de vacunació massiu de la covid-19 que es va posar en marxa el 30 d’abril, s’ha administrat aquest dilluns a la tarda la […]

Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-A la Fira de Barcelona, punt de vacunació massiu de la covid-19 que es va posar en marxa el 30 d’abril, s’ha administrat aquest dilluns a la tarda la dosis número 500.000. “No pensàvem que arribaríem tant de pressa a aquesta xifra. Ens emociona molt haver contribuït a la immunitat de grup”, ha afirmat Lourdes Carrés, coordinadora del punt de vacunació. Durant dos mesos i mig, han passat pel pavelló 4 una mitjana d’unes 9.000 persones al dia, amb pics de 12.000. Carrés ha fet una crida a no deixar passar les segones dosis, sobretot dirigida als majors de 60 anys, un dels col·lectius més vulnerables, que encara no tinguin la pauta completa. En aquest sentit, ha recordat que han escurçat el període entre dosis d’AstraZeneca a quatre setmanes.

La infermera Mercè Costas ha estat l’encarregada de punxar la vacuna número 500.000 de Fira de Barcelona i la gestió sanitària l’ha feta l’administrativa Ariadna Martín. Qui l’ha rebut ha estat Òscar Parra, de 31 anys, que ha acudit aquest dilluns a la tarda a Fira de Barcelona per rebre la seva primera dosi de Pfizer i ha tingut una punxada gravada pels mitjans de comunicació. La xifra rodona de 500.000 dosis ha servit a les responsables d’aquest punt i del Departament de Salut per reivindicar i agrair l’esforç de sanitaris i altres professionals per vacunar de forma massiva la població a Catalunya, després que en les darreres setmanes el sistema s’hagi tornat a tensar molt per la cinquena onada. “Aquestes 500.000 dosis administrades han estat possibles gràcies al compromís i la implicació de molts professionals: infermeres, auxiliars i administratius, tant de l’atenció primària com dels hospitals i mútues, així com els professionals de Fira de Barcelona en la part logística”, ha afirmat Sofia Ferrer, del Consorci Sanitari de Barcelona, en una atenció als periodistes. Per la seva banda, la responsable d’aquest punt de vacunació massiu ha aprofitat per demanar que de seguida que es pugui es completi la pauta de vacunació i ha assenyalat que detecten una mica més absentisme quan es tracta de la segona dosi. “Veniu a vacunar-vos per evitar complicacions de la malaltia”, ha animat Carrés a la població. Carrés ha fet aquesta crida sobretot dirigida a les persones majors de 60 anys a qui els falta la segona dosi d’AstraZeneca, ja que l’edat és un factor de risc per patir una covid-19 greu. La responsable del centre ha recordat que han avançat la segona dosi d’AstraZeneca a quatre setmanes respecte a la primera, arran de l’expansió de la variant delta. Inicialment l’interval d’aquest vaccí se situava entre les 10 i 12 i ja s’havia avançat a vuit. El 51% de la població catalana té la pauta completa de vacunació; el 60,5%, la primera dosi.