Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Fins a 8.246 treballadors de CaixaBank sol·liciten l’adhesió a l’ERO, un 27,8% més respecte a les sortides previstes

ACN Barcelona.-Un total de 8.246 treballadors de CaixaBank han sol·licitat l’adhesió voluntària a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que es va signar a principis de juliol, un 27,8% més respecte […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-Un total de 8.246 treballadors de CaixaBank han sol·licitat l’adhesió voluntària a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que es va signar a principis de juliol, un 27,8% més respecte a les sortides previstes inicialment per l’entitat. Així, CaixaBank s’assegura poder cobrir l’expedient amb baixes voluntàries i evitar els acomiadaments forçosos. Per altra banda, el banc també cobrirà la quota de recol·locacions a través de l’adhesió voluntària. Segons les dades facilitades aquest dilluns pels sindicats, fins a 337 empleats han demanat cobrir vacants en altres empreses del grup, una xifra àmpliament superior a les 138 places que havia proposat l’entitat. CaixaBank té ara fins al 20 de setembre per determinar quines sol·licituds accepta.

A Catalunya, fins a 1.308 empleats s’han inscrit voluntàriament a l’ERO, una xifra que supera àmpliament les 614 sortides previstes inicialment al país. Totes les demarcacions han registrat més adhesions de les fixades. A Barcelona s’han inscrit a l’ERO un total de 1.017 treballadors –les sortides previstes eren 533-, a Girona s’hi ha inscrit 181 –es preveien 55 sortides-, a Lleida un total de 32 –la previsió era de 15- i a Tarragona s’han apuntat a l’expedient 78 empleats –l’acord fixava 11 acomiadaments al territori-.Juntament amb les quatre demarcacions catalanes, 26 províncies espanyoles han registrat un nombre d’adhesions superior a la quota de sortides previstes. A la resta de províncies ha succeït el contrari, tot i que els sindicats ja van establir mesures per evitar la mobilitat geogràfica. En relació a aquesta qüestió, es contemplen solucions com ara la possibilitat de crear nous centres In Touch –de gestió en remot- en alguns territoris per cobrir el dèficit de sortides.”L’ERO serà 100% voluntari i no hi haurà acomiadaments forçosos”, ha assegurat la portaveu de Comissions Obreres (CCOO), Ruth Bolaños, qui també ha explicat que els sindicats ja han establert mecanismes per evitar que es donin situacions de coacció.En declaracions a l’ACN, la representant sindical també ha valorat molt positivament la feina de la representació legal dels treballadors i la unió que va mostrar la plantilla durant les negociacions. “Al final s’han apuntat 2.000 persones de les quals es preveien”, ha destacat. No obstant això, Bolaños també opina que el departament de recursos humans de CaixaBank hauria de fer “una reflexió” davant les dades publicades aquest dilluns. “L’entitat hauria d’oferir més incentius per retenir el talent”, comenta.Les resolucions de les peticions es competiran cas per cas abans del 20 de setembre, mentre que les sortides es realitzaran de forma gradual durant “els pròxims mesos”, segons ha informat CaixaBank en un comunicat.Tal com va destacar el conseller delegar del banc, Gonzalo Gortázar, durant la presentació de resultats del primer semestre, les condicions de sortida del banc han estat “atractives i responsables”. En el mateix acte, el directiu va informar que l’impacte total de l’acord serà de 1.884 MEUR i que la indemnització mitjana per treballador se situarà en els 290.000 euros.