Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Finances autonòmiques, pandèmia i avals de l’ICF investigats

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’ dona com a tema més destacat la pandèmia: “Los países ricos extienden las limitaciones a los no vacunados”. Com a segon […]

Avatar
Agències 29/07/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’ dona com a tema més destacat la pandèmia: “Los países ricos extienden las limitaciones a los no vacunados”. Com a segon tema: “La Fiscalía investiga el aval público a excargos de la Generalitat”. ‘El Periódico’ analitza l’acció del president del govern espanyol: “Sánchez se sotmet a l’examen de final de curs”. Al costat, sobre la pandèmia: “Els científics avisen els no vacunats: “Podeu estar anys tocats””. ‘El Punt Avui’ porta com a tema principal el Tribunal de Comptes: “Els avals, a Fiscalia”. El segon tema, amb fotografia, és per a la pandèmia: “El 73% dels ingressats a les UCI no s’han vacunat”.

‘La Vanguardia’ també subratlla la polèmica sobre les fiances als ex alts càrrecs del Govern al Tribunal de Comptes: “El Parlament aprovarà els avals de l’ICF avui mentre la Fiscalia obre diligències”. Encapçala la primera pàgina del rotatiu la ciutat de Barcelona: “La capital mundial de l’arquitectura”.’La Razón’ obre portada amb les finances autonòmiques: “Chantaje de 3.000 millones de Hacienda a las autonomías”. Al costat, també en el marc del model territorial: “Los barones del PP tachan de “timo” la cumbre de Presidentes”.’Ara’ es fixa en els comptes públics de la Generalitat: “Oxigen financer per a Catalunya”. El rotatiu porta diversos temes més a la portada, un dels quals indica: “El covid repunta a les residències de gent gran”.’ABC’ centra l’atenció en la iniciativa laboral del govern espanyol: “Casi 300.000 empleados públicos más en la era Sánchez”. I sobre la pandèmia, destaca: “El Gobierno se inhibe en la gestión de la quinta ola y alimenta el caos autonómico”. I ‘El Mundo’, també a l’entorn del finançament autonòmic: “Sánchez amenaza a las CCAA críticas con no darles fondos”. La fotografia de portada és per al rei d’Espanya, Felip VI, saludant el nou president del Perú, Pedro Castillo. La fotografia va acompanyada d’aquest titular: “Castillo jura en Perú por una nueva Constitución”.