Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Filmets trasllada la secció oficial a una plataforma digital per no posar en risc el festival

ACN Badalona.-El Filmets de Badalona arrenca aquest divendres una edició “diferent” marcada per la pandèmia. Davant la incertesa del moment, l’organització ha decidit no posar en risc el festival i […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Badalona.-El Filmets de Badalona arrenca aquest divendres una edició “diferent” marcada per la pandèmia. Davant la incertesa del moment, l’organització ha decidit no posar en risc el festival i ha traslladat tota la secció oficial en competició a una plataforma digital. “El festival es farà sí o sí”, assegura el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, l’empresa pública que organitza el certamen. Tot i això, l’organització vol intentar mantenir una part del festival en format presencial i s’han previst cinc sessions entre Badalona i Barcelona. En total, a Filmets es projectaran prop de 300 curtmetratges escollits entre més de 4.000 que s’han presentat. N’arriben dels cinc continents i n’hi haurà quinze produïts a Badalona.

Viñeta assegura que la “reinvenció” del festival es fa, en part, a contracor i obligat per l’actual context sanitari. El format híbrid ajudarà el festival a arribar a nous públics però no és un fet que el complagui: “Incrementarem públic però espero que sigui circumstancial. Preferiria doblar sessions que no deixar-les d’emetre a la gran pantalla”El que també es doblarà és el premi a la millor pel·lícula del festival, que passa de 2.500 a 5.000 euros. El festival avança també en la tematització i tindrà dues noves sessions en competició. Una sobre temàtica LGTBI, amb deu curts, i una altra amb 35 pel·lícules produïdes durant els mesos de confinamentEn total, durant els dies de festival, del 16 al 25 d’octubre, es projectaran prop de 300 curtmetratges d’arreu del món, amb una destacada presència de producció llatinoamericana. Pel que fa a la producció local, hi haurà tretze pel·lícules fora de competició i dues més a la secció oficial que han estat produïdes a Badalona.Pel que fa a curts catalans i de la resta de l’Estat, destaquen títols com ‘Historias para no dormir’, amb Dani Rovira i Lydia Bosch; ‘Ferides’, de Joan Paüls; ‘ Yo también te quiero te’, amb David Verdaguer; ‘Todo el mundo se parece de lejos’, amb Bruna Cusí, o ‘Lea’, protagonitzat per Greta FernándezA nivell internacional destaquen ‘The neighbors window’, guanyadora d’un Òscar el 2020; ‘Ruby’, una producció irlandesa amb Kate O’Toole; ‘Sous la Peau’, amb Mathieu Amalric; ‘White eye’, una producció israeliana que està en la carrera pels Òscar del 2021, o ‘Maestro’, un curt d’animació de només un minut i mig que reflexiona sobre la vida a la Terra.Una de les “perles” del Festival és a la secció Filmets Clàssics, ’40 anys de Rocky: El naixement d’un clàssic’, un curt que mostra imatges del making off de la pel·lícula narrat pel propi Sylevster Stalone i que és inèdit a l’estat espanyol. De fet, un 50% de la programació del festival són estrenes a Catalunya o l’Estat.Tota l’oferta de curtmetratges del festival estarà disponible per a tots els públics entre el 17 i el 24 d’octubre i el diumenge 25 es podrà accedir a les pel3lícules que acabin configurant el palmarès.