Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Figueres municipalitzarà la neteja viària al juliol però preveu una nova pròrroga del servei d’escombraries

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres portarà al ple de juliol la municipalització de la neteja viària. L’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) vol que l’empresa municipal […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres portarà al ple de juliol la municipalització de la neteja viària. L’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) vol que l’empresa municipal Fisersa assumeixi el servei, com ja ha fet amb l’enllumenat públic. Paral•lelament, estan treballant en la licitació de la compra de maquinària, que compta amb una provisió de poc més de 2 milions d’euros (MEUR). La internalització del servei, a més, implicarà incorporar més personal i la plantilla –que se subrogarà- passarà dels 30 treballadors actuals als 50. La previsió és que la nova gestió estigui en marxa el gener del 2022. El que no anirà a ple, però, serà el nou contracte d’escombraries.

El servei continuarà, de moment, a mans de l’empresa mixta Ecoserveis. L’alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat que es tracta d’un contracte complex que requereix temps i que volen que compti amb un sistema ‘porta a porta’. Per això, ja dona per fet que s’haurà de fer una nova pròrroga, la cinquena des del 2016 quan es va acabar la concessió.