Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Figueres engegarà la reforma integral del Museu de l’Empordà el mes de juliol amb una inversió de 490.000 euros

ACN Figueres .-Figueres engegarà la reforma integral del Museu de l’Empordà el mes de juliol. Els treballs, que també permetran millorar-ne l’accessibilitat, es faran en dues fases i suposaran una […]

Avatar
Agències 28/05/2021

ACN Figueres .-Figueres engegarà la reforma integral del Museu de l’Empordà el mes de juliol. Els treballs, que també permetran millorar-ne l’accessibilitat, es faran en dues fases i suposaran una inversió total de 490.000 euros, 200.000 dels quals els posarà la Diputació de Girona. Segons l’Ajuntament, es tracta de la reforma “més ambiciosa” que s’ha fet mai al museu. La primera part de l’obra consistirà en millorar els accessos de l’edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment comuniquen amb l’espai de recepció i s’habilitarà un espai de benvinguda ampli amb més lloc per a botiga i llibreria.

En paral•lel, es recuperarà l’espai soterrani amb l’auditori del Museu, que fa anys que estava tancat al públic per incomplir la normativa antiincendis. Aquí, a més de l’auditori per a unes 50 persones, s’habilitarà un espai de descans. En la segona fase d’obres, s’actuarà als pisos superiors i es farà el pla museològic. Les obres començaran al juliol i tenen un termini d’execució de cinc mesos. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, diu que es tracta d’un projecte “de ciutat” i que té la voluntat de més el museu “més inclusiu i més accessible”.