Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Figueres crearà un ajut d’urgència directe de 500 euros per als negocis que han hagut de tancar per les restriccions

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres crearà un ajut directe de 500 euros per a negocis que han hagut de tancarà causa de les restriccions decretades pel Govern per frenar l’expansió […]

Agències 13/11/2020

ACN Figueres .-L’Ajuntament de Figueres crearà un ajut directe de 500 euros per a negocis que han hagut de tancarà causa de les restriccions decretades pel Govern per frenar l’expansió de la covid-19. El consistori ha habilitat una partida d’urgència de 170.000 euros dirigida a establiments de restauració com bars i restaurants, locals d’oci, centres d’estètica i empreses organitzadores d’establiments. L’ajuda, dirigida al pagament de subministraments, complementarà les que facin altres administracions i es preveu que pugui beneficiar uns 350 negocis de la ciutat. Les sol•licituds es podran presentar a finals de novembre i l’ajut es cobrarà abans d’acabar el desembre.

L’actuació s’afegeix a la que es va crear fa un més de 40.000 euros per donar suport a gimnasos centres i estudis de dansa, ioga, pilates, arts marcials i activitats familiars i a la subvenció de 300.000 euros per als establiments que van implementar mesures de seguretat i higiene per prevenir contagis de coronavirus. D’altra banda, s’ha habilitat una partida de 200.000 euros per fomentar el comerç local a través de vals de 20 euros, que es podran utilitzar durant els mesos de gener i febrer del 2021. L’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, diu que “en aquesta situació tan complicada” volen estar “al costat de les persones que s’han vist afectades per les mesures i contribuir a que els negocis de la ciutat puguin tirar endavant”. En aquest sentit, recorda que el sector serveis representa un 80% de l’estructura econòmica de Figueres i que, per tant, “és vital mantenir el seu dinamisme”.