Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Figueres crea un dispositiu especial per l’Acústica i blindarà la Rambla per “seguretat” i evitar aglomeracions

ACN Figueres – L’Ajuntament de Figueres, en coordinació amb el festival i els diferents cossos policials, ha dissenyat un disposició especial per l’Acústica i blindarà la Rambla per garantir-hi la […]

Agències 31/08/2022

ACN Figueres – L’Ajuntament de Figueres, en coordinació amb el festival i els diferents cossos policials, ha dissenyat un disposició especial per l’Acústica i blindarà la Rambla per garantir-hi la “seguretat” i evitar aglomeracions. Per fer-ho, un total de 179 agents entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana i 50 efectius de seguretat privada vigilaran els diferents escenaris i tancaran la Rambla quan s’arribi als 10.000 assistents, l’aforament màxim permès. A més, es deixaran part dels carrers laterals –el que enfila al carrer la Lasauca i la Pujada del Castell- lliures i es fixaran dues zones de pas on no es podrà fer aturada: el tram d’accés a la Plaça Catalunya i la vorera d’accés a la Pujada del Castell.

Garantir la “seguretat” a tots els nivells. Aquest és l’objectiu del dispositiu especial que Figueres ha dissenyat per l’Acústica. El festival, que comença aquest dijous i s’allargarà fins diumenge, recuperarà el format prepandèmia amb tres escenaris i una trentena de concerts gratuïts que fan augurar una assistència “multitudinària”. De fet, els establiments hotelers de la ciutat estan plens i s’espera que es recuperin les xifres que es van registrar l’any 2019. Precisament, aquell any la Rambla va registrar una afluència massiva que, en part, ha propiciat un replantejament.

El dispositiu comptarà amb 179 agents entre Mossos i Guàrdia Urbana i uns 50 efectius de seguretat privada, 28 es concentraran exclusivament a la Rambla. Aquest escenari, de fet, serà el més complicat perquè s’hi estableix un límit màxim de públic: unes 10.000 persones. Quan se superi aquesta xifra, es tancarà i no s’hi podrà accedir.

Per garantir el pas de vehicles d’emergència en cas que sigui necessari, hi haurà dos trams dels vials laterals on no podrà entrar ningú i també s’hi habilitaran dues zones de pas i dos espais als laterals amb menys capacitat (dues persones per metre quadrat).

“Ens consta que hi haurà molta gent i els plans responen a complir les normatives de protecció civil però també a que la gent que assisteixi al festival se senti segura”, assegura l’alcaldessa, Agnès Lladó.

El dispositiu, de fet, preveu la vintena d’agents que convocava el decret de situació d’emergència que va dictar el consistori. Lladó celebra que el jutjat hagi desestimat la petició de suspensió cautelar que demanava el sindicat majoritari SIP-Fepol i es mantingui el nombre d’agents previstos.

D’altra banda, També s’habilitarà un Punt Lila i s’ha reforçat el servei a l’hospital de Figueres per atendre possibles agressions. “Hem fet un esforça important per prevenir agressions que puguin patir les dones perquè hem vist que aquest estiu han incrementar el nombre de punxades i hem de ser previsors”, remarca Lladó.