Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Figueres busca sinèrgies amb la Garrotxa per potenciar econòmicament la comarca

ACN Figueres.-Figueres acull aquest dimecres una “cimera” amb els principals alcaldes de l’Alt Empordà amb l’objectiu de teixir estratègies conjuntes per promocionar de la comarca. La trobada posa el focus […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Figueres.-Figueres acull aquest dimecres una “cimera” amb els principals alcaldes de l’Alt Empordà amb l’objectiu de teixir estratègies conjuntes per promocionar de la comarca. La trobada posa el focus en abordar la “captació” de fons europeus però també fixa la mirada en la Garrotxa. L’alcaldessa, Agnès Lladó, diu que la comarca i, en especial, Olot són de vital importància en el desenvolupament econòmic de l’Alt Empordà i que, per això, busquen establir-hi “sinèrgies”. A la reunió, hi assisteix l’alcalde d’Olot, Josep Berga, el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, i tècnics del consistori que explicaran com funciona l’Agència de Desenvolupament econòmic de la Garrotxa, un ens en el qual Figueres vol emmirallar-se. L’estació de l’AVE és un altre dels punts claus d’aquesta potenciació. En aquest sentit, Lladó ha explicat que manté reunions amb Territori i Vilafant per impulsar l’entorn de la infraestructura.

Promocionar econòmicament Figueres i l’Alt Empordà. Aquest és l’objectiu de la trobada que s’ha fet aquest matí a l’Auditori Caputxins de la ciutat. A la “cimera” hi han assistit la majoria dels alcaldes de la comarca, tècnics i també l’Ajuntament i Consell Comarcal de la Garrotxa i Berga. L’alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat que la reunió persegueix dos objectius. Per una banda, fomentar la “captació” de fons europeus. En especial, els anomenats Poctefa, amb els quals Figueres ja està treballant conjuntament amb Perpinyà per tractar la problemàtica de la zona oest de la ciutat. Per l’altra, teixir aliances entre els pobles veïns però, especialment, amb la Garrotxa. Fa temps que Figueres manté trobades amb Olot en aquest sentit i avui s’ha explicat als assistents el funcionament de l’anomenada Agència per al Desenvolupament Econòmic de la Garrotxa, un ens en el qual Figueres té la mirada posada i que creu que pot promoure la potenciació econòmica i social del territori. “Ens cal això per apropar-nos a la diversificació del teixit productiu i empresarial amb l’objectiu que sigui un referent que permeti crear més oportunitats econòmiques”, assegura Lladó. El potencial de l’alta velocitat En aquest sentit, diu que cal mirar “a nord” i seguir creant sinèrgies amb la Catalunya del Nord però “sense oblidar” altres punts del territori. “Tenim un AVE amb molt de potencial i la nostra estació és una de les més solvents de l’Estat. Hem d’aprofitar això i tenim la Garrotxa molt a prop”, insisteix l’alcaldessa. Per potenciar precisament el desenvolupament de l’entorn de l’estació, Lladó ha anunciat que aquest mateix dimarts ha mantingut una reunió amb Territori. “Hi estem treballant i tenim molt focalitzat el que hi volem fer”, ha dit. En aquest sentit, ha explicat que Vilafant té molt més avançat el POUM que Figueres però que l’Ajuntament hi està posant tots els esforços i que ja hi ha més trobades programades que inclouen el municipi veí.