Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Figueres aixeca la prohibició de fer ‘topless’ a la piscina municipal per recomanació del Síndic

ACN Figueres.-L’Ajuntament de Figueres ha aixecat la prohibició de fer ‘topless’ a la piscina municipal després que el Síndic de Greuges recomanés fer-ho. De fet, l’alcaldessa de la capital altempordanesa, […]

Agències 09/08/2019

ACN Figueres.-L’Ajuntament de Figueres ha aixecat la prohibició de fer ‘topless’ a la piscina municipal després que el Síndic de Greuges recomanés fer-ho. De fet, l’alcaldessa de la capital altempordanesa, Agnès Lladó (ERC), ha recordat que una iniciativa d’una entitat demanava suprimir aquesta prohibició que encara era vigent en diversos municipis de Catalunya. Davant d’això, el Síndic de Greuges va dictaminar que la norma “implica una discriminació de gènere envers les dones”. Davant d’això, l’alcaldessa ha assegurat que van “ser conscients” que a Figueres encara hi havia “una prohibició explícita de fer ‘topless’ a la piscina municipal” i per això han decidit anul·lar-la. A més, l’alcaldessa ha afirmat que el nou govern local vol “combatre contra la discriminació cada dia”.

Des d’aquest dijous la piscina municipal de Figueres ja permet a les dones fer topless. El govern local ha decidit revocar la prohibició que hi havia arran de la recomanació que va fer a principis d’aquesta setmana el Síndic de Greuges, ja que considerava que era una discriminació envers les dones. La recomanació arriba després d’una petició del col·lectiu Mugrons Lliures per revocar aquesta normativa a la piscina de l’Ametlla del Vallès. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que en el moment en què van van “ser conscients” que a Figueres encara hi havia “una prohibició explícita de fer ‘topless’ a la piscina municipal”, van optar per eliminar-la. “A partir d’aquí, que cadascú decideixi què vol fer i què no, que és com creiem que s’han de fer les coses”, ha reblat l’alcaldessa.Agnès Lladó ha emmarcat aquesta mesura dins de la lluita “contra la discriminació” que vol prioritzar el govern local “cada dia” al municipi. Figueres és tan sols un dels diferents ajuntaments que aquests dies està canviant la seva normativa a les piscines municipals per tal de poder permetre a les dones fer ‘topless’.