Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

FGC construirà un nou aparcament d’enllaç de 300 places a l’estació de Quatre Camins de Sant Vicenç dels Horts

ACN Sant Vicenç dels Horts.-FGC construirà un nou aparcament d’enllaç a l’estació de Quatre Camins de Sant Vicenç dels Horts amb capacitat per a uns 300 vehicles. L’actuació s’emmarca en […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Sant Vicenç dels Horts.-FGC construirà un nou aparcament d’enllaç a l’estació de Quatre Camins de Sant Vicenç dels Horts amb capacitat per a uns 300 vehicles. L’actuació s’emmarca en el programa park&ride que preveu la posada en marxa de diferents aparcaments dissuasoris a l’entorn de Barcelona per reduir l’entrada de vehicles a la capital catalana i fomentar el transport públic. El nou pàrquing, que serà cobert i tindrà tres plantes, es construirà als terrenys que ocupen l’actual estacionament a l’aire lliure i permetrà duplicar la seva capacitat. Ricard Font, president d’FGC, ha destacat que les obres, que duraran uns 10 mesos, començaran tant bon estiguin aprovats els plans urbanístics amb l’objectiu que entri en servei a finals del 2021 o principis del 2022.

El nou pàrquing serà un edifici de planta baixa i dues plantes en alçat. La seva disposició permetrà la comunicació a peu dels recorreguts d’accés tant des de l’estació d’FGC, per on circulen les línies S4, S8, S9, R5 i R6, com des de l’estació d’autobusos on conflueixen les línies interurbanes que comuniquen Barcelona i Molins de Rei amb Cervelló i Vallirana i amb la Palma de Cervellló i Corbera, a més de la línia L60, que dona servei al polígon dels Molí dels Frares.L’edifici de l’aparcament disposarà de 298 places, 145 més que l’actual, i n’hi haurà de reservades per a persones amb mobilitat reduïda i per a vehicles elèctrics. El nou aparcament serà de pagament a diferència de l’actual. En aquest sentit, Ricard Font ha recordat que el model de gestió i el sistema tarifari estarà fixat per l’ATM. Amb tot, ha avançat que, tenint en compte els preus el estacionaments similars, el preu serà d’1,5 euros per dia. Satisfacció de l’AjuntamentSant Vicenç dels Horts compta amb tres estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la de Quatre Camins és la més allunyada del nucli urbà i, per tant, la menys utilitzada. L’alcalde del municipi, Miguel Camino, confia que el nou aparcament faci que molts veïns del municipi “se la facin seva” i l’escullin per aparcar el vehicle privat i agafar el transport públic per anar a Barcelona. L’alcalde ha recordat que Sant Vicenç dels Horts és un municipi amb molts barris de muntanya i que millorar la qualitat i capacitat dels aparcaments de les estacions és important, perquè molts ciutadans que no tenen més remei que agafar el seu vehicle ho tindran més fàcil per enllaçar amb el transport públic. Sobre els tràmits urbanístics, Comino ha explicat que el consistori ha aprovat la sol·licitud de procediment d’avaluació ambiental en sòl no urbanitzables, pas previ necessari per poder implantar el nou edifici d’aparcament públic.