Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

FGC completa la primera fase de les obres de millora al túnel entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha completat la primera fase de les obres de millora al túnel entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, a la línia […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha completat la primera fase de les obres de millora al túnel entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, a la línia Llobregat-Anoia. Les actuacions, que van començar el 6 de juliol passat, han consistit a reforçar l’estructura del túnel amb una nova contravolta superposada a l’actual de 45 cm de gruix i la construcció d’una nova via 2 en placa formigonada per facilitar el manteniment. Un cop finalitzades, FGC executarà les mateixes actuacions a la via 1, unes obres que està previst que finalitzin el 9 de setembre. En total, la millora de les instal·lacions compta amb un pressupost d’1,9 MEUR.

Per poder dur a terme aquestes actuacions, els trens han de circular en via única entre les estacions d’Almeda i Cornellà Riera, un fet que ha obligat a modificar els horaris de la línia. En aquest sentit, FGC ha reforçat el servei amb el màxim parc disponible, passant de tres a sos cotxes en hores. Pel que fa als festius i caps de setmana, també han canviat els horaris, tot i que es mantenen els horaris habituals.Les obres s’emmarquen dins el procés de manteniment i renovació dels diferents equipaments i instal·lacions d’FGC que s’ha programat durant l’estiu, quan la demanda a les línies metropolitanes disminueix per les vacances.