Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Ferrocarrils serà un “laboratori de proves” per a la tecnologia 5G

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es convertirà en un “laboratori de proves” per a la tecnologia 5G. FGC s’ha incorporat a 5G Barcelona, una iniciativa que vol […]

Avatar
Agències 06/12/2019

ACN Barcelona.-Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es convertirà en un “laboratori de proves” per a la tecnologia 5G. FGC s’ha incorporat a 5G Barcelona, una iniciativa que vol situar Catalunya com espai “innovador i obert” per provar i adoptar aplicacions 5G en un entorn de vida real. Amb la participació de FGC, es pretén desenvolupar millores en la logística ferroviària i aplicacions per l’usuari final. “Des del Govern estem satisfets que puguem començar a desenvolupar proves i pilots amb FGC relacionats amb la mobilitat del futur”, ha assegurat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

Segons Puigneró, aquest tipus de programes permetran generar llocs de treball, i millorar els serveis als ciutadans. “Estem parlant d’una de les primeres infraestructures ferroviàries 5G d’Europa. Fem de Catalunya un laboratori obert de referència a Europa amb una infraestructura que pot esdevenir pionera”, ha afirmat el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.”FGC vol ser un laboratori de proves global i pel món. Som una empresa que té la innovació en el seu ADN i aquesta adhesió és un pas més”, ha afegit, per la seva banda, el president de l’empresa, Ricard Font. 5G Barcelona vol crear sinergies dins de l’ecosistema 5G oferint una infraestructura experimental per provar, crear prototips i implementar noves solucions digitals. En última instància, es tracta d’estimular la innovació i atraure, també, inversió estrangera, generant una indústria al voltant d’aquesta nova tecnologia 5G.